Social Icons

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ



Θέμα : Επαναφορά της ρύθμισης υπαγωγής των Μικρών επιχειρηματιών στη ρύθμιση
οφειλών υπερχρεωμένων νοικοκυριών


Στο πρόσφατο Σχέδιο Νόμου «Κανονισμός Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και λοιπές διατάξεις» περιελήφθη διάταξη που παρέχει τη δυνατότητα στους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επιχειρηματίες να υπαχθούν στο καθεστώς ρύθμισης οφειλών των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, η οποία ωστόσο στη συνέχεια απεσύρθη.
Σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και εκτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση των αυτοαπασχολουμένων και μικρών επιχειρήσεων, θεωρούμε ότι οφείλετε να επιμείνετε στην επαναφορά της τροποποίησης του Ν. 3869/2010 για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, αναφορικά με την υπαγωγή στον νόμο των αυτοαπασχολουμένων και των μικρών επιχειρηματιών, οι οποίοι αποδεδειγμένα αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Προτείνουμε επίσης να διευρυνθεί και να συγκεκριμενοποιηθεί η τροποποίηση, ώστε να περιλαμβάνει πολύ μικρές επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν μέχρι δύο άτομα, τα οποία έχουν οφειλές σε καταναλωτικά, επαγγελματικά ή στεγαστικά δάνεια και αποδεδειγμένα αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Αν δεν επιτευχθεί αυτό, θεωρούμε ότι ο κίνδυνος δημιουργίας έντονων κοινωνικών προβλημάτων από μικρούς επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενους, οι οποίοι δεν θα μπορούν να προστατέψουν ούτε την πρώτη κατοικία τους, είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Η προτεινόμενη ρύθμιση αναμένεται ότι θα δώσει ανάσα σε χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι εξαιτίας των βίαιων αλλαγών των οικονομικών συνθηκών την τελευταία διετία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες να ανταποκριθούν σε υποχρεώσεις που είχαν αναλάβει την προ κρίσης εποχή.

Το Επιμελητήριο μας θα συνεχίσει να καταθέτει αντίστοιχες προτάσεις στο πλαίσιο της προστασίας και της κατά το δυνατό βελτίωσης των συνθηκών του οικονομικού περιβάλλοντος των μικρών επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό και θεωρώντας ότι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος είναι η έλλειψη ρευστότητας, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας θεωρεί ζωτικής σημασίας τη ρητή δέσμευση ποσοστού 20% από την αναμενόμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών να διατεθεί για δάνεια προς τις ΜΜΕ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative