Σε ένα στενό ακροατήριο φίλων, στελεχών και υποψήφιων βουλευτών, η Πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής (22/4), την προεκλογική της ομιλία  στο Ξενοδοχείο ΣΑΜΑΡΑΣ στη Λαμία.  

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της είπε ότι «Στις 6 Μαΐου δεν κρίνετε μόνο η κυβέρνηση της χώρας. Κρίνετε το μέλλον των νεότερων Ελλήνων». Και συνέχισε λέγοντας «Στις εκλογές αυτές δεν μπορούμε να πάμε μόνο με τον θυμό. Πρέπει να πάμε κυρίως με τη λογική. Πρέπει να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα σε όλους αλλά πρέπει και να σκεφτούμε θετικά. Και  να ψηφίσουμε θετικά, κόμματα που μπορούν να βοηθήσουν να σταθεί η  Ελλάδα όρθια».  
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της  επιτέθηκε στα αντι-μνημονιακά κόμματα  λέγοντας  « είμαστε διπλά υπερήφανοι όλοι στη Δημοκρατική Συμμαχία που την ώρα της κρίσης , όπως και σε κάθε άλλη δύσκολη στιγμή, δεν ακολουθήσαμε το ρεύμα του λαϊκισμού, αλλά επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο της σοβαρότητας, της υπευθυνότητας και της αλήθειας ! Και είμαστε σίγουροι φίλες και φίλοι, ότι θα επιβραβευτούμε γι’ αυτό».  
Στο τέλος της ομιλίας της η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι η ΔΗ.ΣΥ θα είναι η έκπληξη των εκλογών και ότι θα καταφέρει να εκλέξει βουλευτή στη Φθιώτιδα.
Πάντως πέρα από γενικόλογες διαπιστώσεις δεν έγινε καμία αναφορά στην καθημερινή εξαθλίωση του Έλληνα εξαιτίας του Μνημονίου αλλά και για τις δικές της ευθύνες ως Υπουργός,  στις Κυβερνήσεις της ΝΔ.
 Οι Υποψήφιοι Βουλευτές της ΔΗ.ΣΥ. στη Φθιώτιδα:
  • ΒΑΣΙΛΟΝΙΚΟΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  • ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  • ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΡΙΑ
  • ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ(ΘΑΝΟΣ)