Social Icons

Τρίτη 10 Απριλίου 2012

δυσοσμίες…


1. Η όρνιθα πολυτελείας του ΔΝΤ, ύστερα απ’ την όρνιθα του 4ου ράιχ και της λοιπής συμμορίας των Μερκοζί, μας κουνάει και αυτή επιτιμητικά το δάχτυλο.
Απειλώντας μας με τα φοβερά και ολέθρια, που μας περιμένουν, αν δεν υπερψηφιστούν τα κόμματα του δοσιλογισμού, της καταλήστευσης και του ξεπουλήματος της πατρίδας.
Τα οποία, όπως ήταν αναμενόμενο και φυσιολογικό, πηγαίνουν απ’ το κακό στο χειρότερο. Παρότι, όπως μας λένε οι δημοσκόποι εξακολουθούν να προηγούνται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Γεγονός, που επαναφέρει την επίμονη εύλογη απορία: Πώς είναι δυνατόν στη χώρα της φιλοπατρίας και της δημοκρατίας να προηγούνται τα κόμματα της προδοσίας και του φασισμού!
Τα οποία ασφαλώς και δεν έχουν καμιά σχέση ούτε με την Ελλάδα ούτε με τον πολιτισμό της…

2. Στο μεταξύ, κάποια άλλη όρνιθα, εγχώριου τηλεοπτικού καναλιού, που χρυσοπληρώνεται απ’ τον ιδρώτα του φτωχού λαού, χρησιμοποίησε πολύ δύσοσμους χαρακτηρισμούς για τα μπλογκς.
Επειδή, λέει, κάποια μπλογκς εκβίαζαν κάποιον βουλευτή και του ζητούσαν χρήματα…
Σάμπως δεν είναι οι αποκρουστικοί παρουσιαστές της τηλεόρασης, που μας μοστράρουν, μέχρι ασφυξίας, τις, δήθεν αντιμαχίες και κοκορομαχίες των αποκρουστικών μεγαλοαπατεώνων και δοσιλόγων της πολιτικής!
Με τους οποίους σε αγαστή συνεργασία, μας έφεραν ως εδώ, που μας έφεραν. Και τώρα μας εκβιάζουν και μας τρομοκρατούν, προκειμένου να περάσουμε κάτω απ’ τα «Καυδιανά Δίκρανα» της υποτέλειας και της εξαθλίωσης.
Για να μπορούν να συνεχίσουν το σαφάρι της προδοσίας και της ληστείας. Για λογαριασμό των τοκογλύφων και των δικών τους ληστρικών συμφερόντων …

3. Στο μεταξύ, την Κυριακή το βράδυ, κάποιο ΜΕGAλο κανάλι είχε ντοκιμαντέρ σχετικό με το Άγιο Όρος.

Με πρόθεση, όπως φάνηκε, τη μείωση των μοναχών και του τρόπου ζωής τους. Οι οποίοι, ωστόσο, αντιμετώπισαν με περισσή αξιοπρέπεια την όλη υπόθεση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο παρεξήγησης σε βάρος τους.
Αλλά, προκειμένου να επιτευχθεί ο επιδιωκόμενος σκοπός, προστέθηκαν, φυσικά εκ των υστέρων, κάποια βλακώδη ή τελείως άσχετα άσματα. Όπως, για παράδειγμα, η «Ρούσα παπαδιά». Και άλλα παρόμοια. Που καμιά σχέση δεν μπορούσαν να έχουν με τους μοναχούς και τα μοναστήρια…

4. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης των παπαδημίων, εξάλλου, δεν δίστασαν να «σκάσουν μύτη» και στον εορτασμό της Εξόδου του Μεσολογγιού.
Για να ακούσουν βέβαια κάποιες, έστω και χλομές αποδοκιμασίες. Όμως…
Εκεί στην είσοδο του Μεσολογγιού υπάρχει μια πολυσήμαντη-για όσους διαθέτουν συνείδηση και φιλότιμο-επιγραφή που λέει ότι «καθένας ελεύθερος άνθρωπος είναι δημότης του Μεσολογγιού».
Και μπαίνει το ερώτημα: Οι εκπρόσωποι του δικομματισμού, που χρεοκόπησαν και καταπρόδωσαν και ξεπουλάνε ολάκερη την Ελλάδα είναι ελεύθεροι άνθρωποι; Και μπορούν να έχουν και την παραμικρή σχέση με το Μεσολόγγι;
Έστω ακόμη και ως απλοί επισκέπτες! Και ιδιαίτερα κατά τον εορτασμό της κορυφαίας στιγμής της Εξόδου του Μεσολογγιού. Του οποίου οι υπερασπιστές αγωνίστηκαν, μέχρι θανάτου για μια παλάμη γης!.…
Κι ακόμη: Γιατί η ΕΡΤ δεν έδειξε τη λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων; Επειδή δεν θα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις κάποιοι απ’ τους αρχιτέκτονες της προδοσίας!
Το ξαναείπαμε: Είναι πολύ μικροί και ασήμαντοι όσοι νομίζουν ότι με τα φασιστικά τους καμώματα θα βλάψουν το πανανθρώπινο μεγαλείο της Εξόδου. Και θα κάμψουν το φρόνημα του λαού…

5. Και κάτι, τελευταίο: Σχετικό με την παραδοσιακή παιδεία των παιδιών μας:
Χαρήκαμε, όταν είδαμε το πρωί του Λαζάρου κάποια παιδιά να τραγουδάνε τα κάλαντα. Τα οποία όμως δεν είχαν καμιά σχέση με τα γνωστά παραδοσιακά κάλαντα. Απλά αναφέρονταν στο ότι την Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρια και το Πάσχα αρνάκι…
Ο Χριστός, ο Λάζαρος και οι λοιπές θρησκευτικές παραδοσιακές «προκαταλήψεις» πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων….

Δεν γνωρίζω τίνων έμπνευση και εφεύρεση είναι τα κάλαντα αυτά. Αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.
Σημασία έχει το ότι, κάτω από τη μύτη μας, κάποιοι αλλάζουν το καθετί. Και υπονομεύουν τα θεμέλια της κοινωνίας μας. Και όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στην κάθε πλευρά της ζωής μας.
Έτσι ώστε να μας αποσαθρώσουν από κάθε άποψη. Για να είναι η συντριβή μας καθολική και μη αναστρέψιμη.
Γιατί γνωρίζουν τα καθάρματα αυτά ότι στην εποχή της τουρκοκρατίας οι Έλληνες άντεξαν τετρακόσια ή και περισσότερα χρόνια, χάρη στο πολιτισμικό τους υπόβαθρο.
Και εδώ είναι που έχουν εστιάσει το επίκεντρο της δολιοφθοράς τους. Με τις δύσοσμες διεισδύσεις τους:
Και εδώ είναι που περισσότερο απ’ οπουδήποτε αλλού οφείλουμε να εστιάσουμε εμείς τη δική μας αντίσταση.
Όχι μόνο στις όρνιθες και στους μπούφους πολυτελείας του ΔΝΤ, της τρόικας (εσ. και εξ.) και της τηλεόρασης.

Αλλά και στα πάσης φύσεως τρωκτικά του σιωνισμού και του ναζισμού.
Που υποσκάπτουν, όχι μόνο το βιοτικό μας επίπεδο, αλλά και την πολιτισμική μας υπόσταση.
Σημαδεύοντάς μας κατάστηθα: Στην ψυχή μας και στην καρδιά μας…
Τη δική μας και των παιδιών μας!…

παπα-Ηλίας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative