Social Icons

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Ανοιχτή επιστολή ψηφοφόρων Φθιώτιδας προς τους υποψήφιους βουλευτές του νομού μας (και όχι μόνον..)


Κυρίες και κύριοι, 

Είμαστε μια ομάδα κατοίκων της Φθιώτιδας. Άλλοι από μας πιστεύουμε ότι το Μνημόνιο ήταν για τη χώρα μας αναγκαίο κακό κι άλλοι θεωρούμε ότι για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης υπήρχαν άλλες καλύτερες λύσεις κι ότι το Μνημόνιο θα μας αποτελειώσει. Αυτό που μας ενώνει δεν είναι η άποψη που έχουμε για το Μνημόνιο ή, γενικότερα, τα πολιτικά μας πιστεύω. Είναι η αγωνία μας για το αύριο αλλά και η οργή μας από τη διαπίστωση πως το μόνο που, στους περισσότερους από σας, δίδαξε η κρίση είναι ότι γι’ αυτήν φταίει μόνο «το απέναντι μαγαζί». Σας πληροφορούμε πολλοί από εμάς τους απλούς πολίτες, όσοι τουλάχιστον μπορούμε να παραμερίζουμε την οργή μας και να σκεφτόμαστε νηφάλια, έχουμε ήδη επιμερίσει τις ευθύνες για το χάλι μας και μάλιστα χωρίς να εξαιρούμε τους εαυτούς μας από αυτές. Μάταια, λοιπόν, και εξοργιστική η προσπάθεια του κάθε βουλευτή ή πολιτευτή να μας πείσει ότι φταίει αποκλειστικά ο απέναντι ή οι απέναντι ή όλοι οι άλλοι -Έλληνες και ξένοι- εκτός από το κόμμα του και τον ίδιο.

Από την πλευρά μας, έχοντας βγάλει ήδη τα συμπεράσματά μας για το χτες, προτιμήσαμε να επικεντρωθούμε στο αύριο. Οι εκλογές που έρχονται, σίγουρα δε θα έχουν σχέση με καμιά άλλη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης. Ως ψηφοφόροι θέλουμε να πιστεύουμε ότι η νοοτροπία και η δράση των μελών της επόμενης Βουλής δε θα έχουν, δεν πρέπει να έχουν, καμιά σχέση με όσα μας οδήγησαν εδώ που είμαστε. Και με την ελπίδα από την επόμενη Βουλή να γίνει αυτό που επιτάσσει ο κοινός νους, αποφασίσαμε σε τούτες ειδικά τις εκλογές να σας απαλλάξουμε από τον κόπο να μας πείτε ότι «φταίνε οι άλλοι». Αυτό που θέλουμε ν’ ακούσουμε από σας δεν είναι τα προεκλογικά «κατηγορώ», τα πιθανά «συγγνώμην» και φυσικά στα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Θέλουμε κατ’ αρχήν ν’ ακούσουμε αν το κόμμα σας ως κυβέρνηση, συγκυβέρνηση ή αντιπολίτευση προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο για να διορθωθούν οι αδικίες που προκάλεσαν οι οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων στους οικονομικά ασθενέστερους. Και δεύτερο θέλουμε ο καθένας από σας να ξέρει τι περιμένουμε από αυτόν, για να μας πει αν είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας.

Απαιτούμε απ’ όλους τους υποψήφιους βουλευτές του νομού μας και ειδικά απ’ όσους θα είστε υποψήφιοι με τα λεγόμενα «κόμματα εξουσίας» (αφού οι υπόλοιποι μπορείτε να οχυρωθείτε μετεκλογικά πίσω από το βολικό «εμείς δεν κυβερνάμε»), να δηλώσετε δημόσια, αν βρίσκετε λογικές ή παράλογες τις παρακάτω προτάσεις πολιτικών αλλαγών.
Στην περίπτωση που τις θεωρείτε λογικές και εύλογες, να δεσμευτείτε από τώρα δημόσια ότι, αν εκλεγείτε, αλλά και, αν δεν εκλεγείτε, ως απλά στελέχη του κόμματος στο οποίο ανήκετε, θα επιδιώξετε, μαζί με όλους τους άλλους βουλευτές του νομού μας (και όχι μόνον…) 

Να δρομολογηθούν αμέσως μετά τις εκλογές ή μέσω της τροποποίησης του Συντάγματος, όπου αυτό είναι απαραίτητο, οι παρακάτω αλλαγές: 

1) Να μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών τουλάχιστον κατά το ένα τρίτο.
2) Να μειωθούν οι αποδοχές των βουλευτών και οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τα κόμματα στο ένα τρίτο (33%) των αποδοχών και των επιχορηγήσεών τους που ίσχυαν πριν από την ψήφιση των Μνημονίων.
3) Να καταργηθούν οι αποζημιώσεις των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις κοινοβουλευτικών επιτροπών.
4) Να μειωθούν δραστικά τα βουλευτικά προνόμια. Σε κάθε βουλευτή, για όσο τουλάχιστο διάστημα διαρκέσει η οικονομική κρίση, να χορηγείται ελευθέρας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας και τρία ή τέσσερα επιδόματα λογικού ύψους, για τη μακρόχρονη μίσθωση ή αγορά αυτοκινήτου μεσαίου κυβισμού, για τις αεροπορικές μετακινήσεις του στην εκλογική του περιφέρεια (μόνο εάν αυτή απέχει πολύ από την Αθήνα), για την επικοινωνία του με το κοινό και τις υπηρεσίες (π.χ. 200 ευρώ μηνιαίως για τηλεφωνικά και ταχυδρομικά τέλη) και για το ενοίκιο ενός ή δύο -για τους βουλευτές της επαρχίας- γραφείων.
5) Να καταργηθεί η δυνατότητα των βουλευτών να προσλαμβάνουν συγγενείς τους στα γραφεία τους και στη συνέχεια να τους μονιμοποιούν στο δημόσιο. Σε κάθε βουλευτικό γραφείο να εργάζεται με απόσπαση ένας υπάλληλος του δημοσίου, ο οποίος κατά την περίοδο της κανονικής του άδειας, θα αναπληρώνεται από υπάλληλο του κόμματος στο οποίο ανήκει ο βουλευτής ή, αν οι υπάλληλοι του κόμματος δεν επαρκούν, από συμβασιούχο ή άλλο μόνιμο δημόσιο υπάλληλο.
6) Να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη και να σταματήσει η καταβολή δεύτερης σύνταξης σε πρώην βουλευτές και αιρετούς των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού. Οι βουλευτές (όπως και οι λοιποί αιρετοί), αντί μιας δεύτερης ισόβιας σύνταξης, να επιβαρύνουν το δημόσιο, για όσο διάστημα έχουν την ιδιότητα του βουλευτή, περιφερειάρχη ή δημάρχου, μόνο με τις ασφαλιστικές τους εισφορές και να συνταξιοδοτούνται από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
7) Να καθιερωθεί ασυμβίβαστο της ιδιότητας του βουλευτή και του υπουργού. Κανένας βουλευτής ή και υποψήφιος βουλευτής, εκτός από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο ή τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης, δεν αναλαμβάνει κυβερνητικό αξίωμα (υπουργός, υφυπουργός, γενικός ή ειδικός γραμματέας υπουργείου). Και κανένας απ’ όσους αποκτούν κυβερνητικό αξίωμα δεν έχει δικαίωμα να πολιτευτεί τα επόμενα δέκα χρόνια μετά τη λήξη της θητείας του.
8) Οι υποψήφιοι βουλευτές, περιφερειάρχες ή δήμαρχοι πρέπει να έχουν ασκήσει αποδεδειγμένα και για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών κάποιο επάγγελμα. Κάθε αιρετός (βουλευτής, περιφερειάρχης ή δήμαρχος) μπορεί να κατέχει ένα ή (διαδοχικά) περισσότερα του ενός αξιώματα (στη Βουλή ή στην αυτοδιοίκηση και το αντίστροφο) για τρείς συνολικά θητείες. Εξαιρούνται οι αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων και οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί.
9) Η επιλογή (και η ανά τριετία ή πενταετία επανάκριση) των στελεχών της δημόσιας διοίκησης γενικών και ειδικών γραμματέων υπουργείων, γενικών διευθυντών και διευθυντών υπηρεσιών να γίνεται από ανεξάρτητη αρχή τύπου ΑΣΕΠ και όχι από την κυβέρνηση ή από υπηρεσιακά συμβούλια τη σύνθεση των οποίων καθορίζει η κυβέρνηση. Μόνον έτσι θα επικρατήσει η αξιοκρατία στο δημόσιο τομέα, θα εξασφαλιστεί η δίκαιη αξιολόγηση των υπόλοιπων υπαλλήλων και θα περιοριστούν οι πελατειακές σχέσεις.
10) Να απολύονται οι δημόσιοι υπάλληλοι που αποδεδειγμένα καταχρώνται δημόσιο χρήμα, χρηματίζονται ή έχουν λάβει τα προηγούμενα χρόνια ή θα λάβουν στο μέλλον συντάξεις συγγενών τους που έχουν αποβιώσει.
11) Να κατάσχεται εντόκως το ισόποσο της περιουσίας όσων αποκαλυφθεί ότι έχουν λάβει συντάξεις αποβιωσάντων συγγενών τους ή αναπηρικές συντάξεις «μαϊμού». 

Θα μπορούσαμε να επεκταθούμε και σε πολλά άλλα που είναι δυνατό και αναγκαίο να γίνουν.
Περιοριζόμαστε όμως σ’ αυτά τα ελάχιστα και αυτονόητα.
Σ’ αυτά που θα αποδείξουν ότι η σχέση σας με τα κοινά δεν αποβλέπει σε προσωπικό όφελος και πλουτισμό αλλά σε προσφορά.
Σ’ αυτά που θα εμποδίσουν αμφίδρομα τη σύναψη πελατειακών σχέσεων και την διαιώνιση του νοσηρού φαινομένου των επαγγελματιών πολιτικών.
Σ’ αυτά που θα μας δώσουν την ελπίδα ότι η κρίση -που δεν είναι απλά οικονομική, αλλά και πολιτική και ιδίως κοινωνική- μπορεί να ξεπεραστεί.
Σ’ αυτά που θα αποτελέσουν την αφετηρία μιας σταδιακής μετατροπής της χώρας μας σε κράτος Αξιοκρατίας, Ευνομίας και Δικαίου.

Φθιώτιδα Απρίλιος 2012
(πριν από την τραγική αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα…)

Για τη συντακτική ομάδα

Αξελής Βασίλης αξιωματικός ε.α. Π.Α.,
Βαρσαμίδης Αργύρης χημικός,
Γόνης Βασίλειος, φιλόλογος,
Γεροδήμος Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας,
Δημητρακάκης Κων/νος, σχολ. σύμβουλος, δ/ντής Π.Ε.Κ,
Μπατσικανής Νίκος, αξιωματικός ε.α. Π.Α.
Καραγεώργου Αγλαΐα, τεχνολ. τροφίμων ΤΕΙ-εναλλακτική θεραπεύτρια,
Καραπέτσας Φώτης, συνταξιούχος δάσκαλος,
Μουρτζίκου Μαρία, υπάλληλος Ι.Κ.Α
Μπλούνας Θάνος, τ. ειδ. πάρεδρος Π.Ι.
Μπλούνας Κώστας, ιδιωτικός υπάλληλος,
Μπούρχας Νίκος, συνταξιούχος δάσκαλος,
Σαΐτης Δημήτρης, χημικός-μηχανικός, δ/ντής ΔΕΗ,
Σερετάκη Ιωάννα, οδοντίατρος,
Στεργίου Θανάσης, πλωτάρχης ε.α. 

Υ.Γ. 1. «Σιγά μην δεσμευτούν οι υποψήφιοι, μόλις διαβάσουν αυτά που γράφουμε», είπε κάποιος από τη συντακτική μας ομάδα.
«Κι αν δε δεσμευτούν, κακό του κεφαλιού τους», του απάντησε κάποιος άλλος. «Έτσι, θα δώσουν σε πολλούς από μας ένα σοβαρό λόγο να μην τους ψηφίσουμε. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορούμε να ελπίζουμε πως με το κείμενό μας αυτό ξεκινάμε ένα δημόσιο διάλογο στο νομό μας και ίσως και σε άλλους νομούς για τα θέματα που θίγουμε…».
Υ.Γ. 2 (Για τους αναγνώστες-ψηφοφόρους): Σχολιάστε ελεύθερα ή απλά με τη λέξη «προσυπογράφω» στα τοπικά ιστολόγια που θα αναρτήσουν το κείμενό μας (γραμμένο …) ή στις εφημερίδες που θα το δημοσιεύσουν.


8 σχόλια :

  1. Κλείνετε το κείμενο σας κυρίες και κύριοι :
    Φθιώτιδα Απρίλιος 2012
    (πριν από την τραγική αυτοκτονία του 77χρονου στο Σύνταγμα…)
    ΗΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑΣ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ...... ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΣΑΣ κυρίες και κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ....ΚΑΙ 50 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ..(ΑΛΩΣΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ )....ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ...ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .....ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ...ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ! ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ..ΣΥΓΝΩΜΗ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ! ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ..ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 2 ΕΚ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ..ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΩ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑΡΚΗΣ...ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1905 ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ....ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΗΨΗ ! ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ! ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΑΣ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ....ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ...ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΜΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ....ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΧΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ! ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλλα που ζουν αυτοί που έγραψαν το κείμενο ,δεν έχουν ακούσει τίποτα για μνημόνια ,για μισθούς πείνας ,για κουτσούρεμα συντάξεων ,για χαράτσια στην ΔΕΗ ,για ανεργία ,για απόγνωση του κόσμου που πολλούς τους οδηγεί στην αυτοκτονία ??
    Ρε πάτε καλλα θέλετε απαντήσεις από ποιους από αυτούς του πασοκ και τη νδ που μας έφεραν σε αυτό το χάλι ?
    Θέλετε να παραμιθυασετε τον εαυτό σας να τους ξαναψηφίσετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ
    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΤΡΟΦΟΙ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ;
    ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΜΠΟΥΛΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑΧΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΤΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΒΙΕΤ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ
    ΑΦΗΣΤΕ ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ! ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ "ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΝ" ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ , ΘΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ; ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ; ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΣΑΣ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ Η' ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΝΤΕΣ Σ' ΑΥΤΟ , ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΩΣ ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ ; ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΑΣ ; ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ; ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ! ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΟΨΑΝ ΕΣΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ; ΣΑΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ; ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΚΑΝΕ ! ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ; Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ ! ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΟΧΙΣΜΟΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια γιατί η Ανατολική Φθιώτιδα έχει ακόμη φωνές με προτάσεις.
    Οι επώνυμοι ταγοί του τόπου που είναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν φυγουν απο τα κομματα εξουσιας πασοκ και νεα δημοκρατια οπως λενε οι συντακτες του κειμενου τοτε ειναι καλη η προθεση τους ! Εχουν καταλαβει οπως λενε πως εχουν και αυτοι ευθυνες ψηφιζοντας αυτους ολα αυτα τα χρονια και εχουν παρει την αποφαση να μην τους ξαναψηφισουν ! Αν ομως ειναι ενα τρυκ να κανουν παλι τα ιδια που εκαναν ολα αυτα τα χρονια τοτε δεν θελω να σχολιασω τι ειναι αυτη η ενεργεια ! Ελπιζω πως θα γινει το πρωτο , ολοι γνωστοι ειμαστε στην περιοχη θα δουμε τις προθεσεις . Συγνωμη για τις επιφυλαξεις αλλα εχουν δει πολλα τα ματια μας τα τελευταια χρονια και δεν πιστευουμε τιποτα ! Και προσοχη στις εφεδρειες των δυο μεγαλων κομματων . Βλεπουμε μερικους πρωην των μεγαλων που περιμενουν να μαζεψουν τα "προβατα" που φευγουν απ το μαντρι να τα ξαναγυρισουν πισω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΝΕΡΓΟΣ ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ08 Απριλίου, 2012 15:49

    ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΟΣΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ; ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 60 % ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ . ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΩΣ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ; 3 ΠΤΥΧΙΑ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΟΡΝΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΤΑΖΩ ! ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥΣ . ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΤΑΧΤΗ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΑΣ ! ΚΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΕΙΣΤΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ . ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΒΓΑΖΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ . ΕΣΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative