Social Icons

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Ανάκληση των αδειών των συνεταιριστικών τραπεζών Αχαϊκή, Λαμίας και Λέσβου - Λήμνου



Κοινοβουλευτική Ομάδα  του ΚΚΕ

ΕΡΩΤΗΣΗ , Προς τον Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Ανάκληση των αδειών των συνεταιριστικών τραπεζών Αχαϊκή, Λαμίας και Λέσβου - Λήμνου
Με απόφαση της η Τράπεζας της Ελλάδας προχώρησε στην ανάκληση των αδειών τριών συνεταιριστικών τραπεζών και τίθενται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης.

Πρόκειται για την Αχαϊκή Συν. Π.Ε, Λαμίας Συν. Π.Ε και Λέσβου - Λήμνου Συν. Π.Ε. Το συνολικό ενεργητικό τους στις 30/9/2011 ανερχόταν σε 477 εκ. ευρώ, οι χορηγήσεις σε 354 εκ. ευρώ και οι καταθέσεις σε 350 εκ. ευρώ. Απασχολούσαν 187 εργαζόμενους σε 29 καταστήματα.

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι κατά την διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης επιταχύνεται η διαδικασία συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων σε ισχυρούς μονοπωλιακούς ομίλους και στον χρηματοπιστωτικό τομέα, για την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας και διασφάλιση της κερδοφορίας τους. Οι όποιες κρατικές ευρωενωσιακές παρεμβάσεις, ενισχύουν αυτή την τάση.

Στα πλαίσια του PSI, του νέου μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προωθούν μέσα από την ανακεφαλοποίηση την αναδιάρθρωση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Διευκολύνουν την συγκέντρωση μέσα από τις εξαγορές και τις συγχωνεύσεις, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα προτίθεται να πάρει:


• Για την διασφάλιση των θέσεων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων στις συνεταιριστικές τράπεζες που βρίσκονται υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, με διασφάλιση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.
• Για την διασφάλιση του συνόλου των καταθέσεων ως 100.000. ευρώ.
• Για την διασφάλιση και την αποδέσμευση των λογαριασμών που τηρούσαν ο Δήμοι και τα προνοιακά ιδρύματα.

Οι βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος Νίκος 

Καραθανασόπουλος Θανάσης
Σταύρος Σκοπελίτης



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative