Social Icons

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Τα σταγονίδια του Χρυσοχοΐδη


Γράφει 
ο Γιώργος Παλαμιώτης

Από το 1977 είχα να γευτώ την εξακρίβωση στοιχείων και την προσαγωγή στο τμήμα. Έμελλε να τη γευτώ το περασμένο Σάβ­βατο το μεσημέρι.

Όλα αυτά τα χρόνια κ. Χρυσοχοΐδη αυτό το αστυ­νομικό κράτος φτιάχνεται; Όλα αυτά τα χρόνια ακό­μα δεν βρήκατε τα στα­γονίδια; Όλα αυτά τα χρό­νια και όλοι αυτοί οι αγώ­νες της κοινωνίας μοναδι­κή συνέπεια είχαν να θυ­μηθούμε την αστυνομική αυθαιρεσία σ' όλο της το μεγαλείο; Αυτόν τον εκσυγχρονισμό έχετε ονειρευτεί; Μήπως πρέπει να νιώθουμε τυχεροί που δεν μας έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο; Μήπως πρέ­πει να νιώθουμε τυχεροί που δεν μας πέρασαν χειροπέδες έτσι για πλάκα μέρα μεσημέρι; Μπορεί να φαίνονται γραφικά όλα αυτά αλλά πλέον όλα εί­ναι πιθανά με τέτοιους απίθανους που έχουμε να κάνουμε.
Δεν θέλω να χρη­σιμοποιήσω τις εκ των υστέρων δικαι­ολογίες γιατί τότε υπεύθυνοι δεν είναι μόνο αυτοί που ασκούν την αστυνομι­κή βία, δεν είναι αυτοί που καταπατούν κάθε έννοια δικαίου και περιορισμό της ελευθερίας αλλά και εκείνοι που τους ανέχονται, που τους υποθάλπουν, είναι πρώτα και κύρια υπεύθυνοι.

Πως θα νοιώθατε κ. Χρυσοχοΐδη όταν μέρα μεσημέρι σας καταπατούν κάθε συνταγματικό δικαίωμα απλά και μόνο για λόγους τσαμπουκά; Πώς θα νιώθατε κ. Χρυσοχοΐδη όταν δεν σέ­βονται τις στοιχειώδεις συνταγματικές επιταγές σε ότι αφορά την αρχή της ελευθερίας; Πώς θα νοιώθατε απένα­ντι σ' ένα σύστημα αστυνομικής βίας από το πουθενά γιατί περί τέτοιας πρόκειται;

Κύριε Χρυσοχοΐδη σας το χαρίζουμε ένα τέτοιο όνειρο και σας ευχόμαστε να το γευτείτε. Άλλωστε τι περισσότε­ρο θα μπορούσε να σας πει κάποιος από το να σας ευχηθεί να γευτείτε τα αποτελέσματα του δημιουργήματος σας. Σε μας δεν μένει τίποτα άλλο παρά να προσπαθούμε να κατοχυρώσουμε αυτές τις συνταγματικές ελευθερίες του πολίτη απέναντι στη βία της αστυ­νομίας. Θεωρούσαμε ότι το μέτωπο αυτό κάπως έχει κλείσει. Όμως δείχνει από τα ίδια τα γεγονότα ότι παραμένει πάντα επίκαιρο.

Από την εφημ. "Σεντρα"

1 σχόλιο :

  1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΒΑΡΕΩΝ ΒΑΡΩΝ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΑΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ! ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative