Social Icons

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Η τραγωδία της ανθρωπότητας ......


 Του Μόσχου Εμμανουήλ Λαγκουβάρδου

"Μη ταρασσέσθω υμών η καρδία"
Ιωάννης, Κεφ.δ

Η τραγωδία της ανθρωπότητας είναι ότι ο άνθρωπος ούτε έχει ούτε ζητεί την εσωτερική του ειρήνη από Εκείνον που μπορεί να του τη δώσει, τον Ιησού Χριστό.
Η τραγωδία είναι ότι ο άνθρωπος δεν παραιτείται από την ανταπόδοση της βίας ούτε ως άτομο ούτε ως σύνολο. Άνθρωποι και έθνη είναι έτοιμοι να ανταποδώσουν τη βία.......

Εκείνος που ακολουθεί τον Ιησού έχει παραιτηθεί από την ανταπόδοση της βίας.
Η τραγωδία της ανθρωπότητας είναι ότι το σκηνικό του πολέμου είναι στημένο από αιώνες και ουδείς πλην του Ιησού δεν διανοήθηκε ποτέ να το αλλάξει.
Κάποτε ένας ρώτησε τον Γέροντα Σωφρόνιο: "Πάτερ, αν γίνουν όλοι μοναχοί, τί θα γίνει ο κόσμος;"
κι ο Γέροντας του απάντησε: "Αν γίνουμε όλοι μοναχοί θα πάμε όλοι μαζί στον ουρανό."
Πώς θα ήταν οι άνθρωποι, αν παραιτούνταν όλοι από την ανταπόδοση της βίας; Οι άνθρωποι που θα παραιτούνταν από την ανταπόδοση της βίας θα μπορούσαν να ζουν και χωρίς αυτά που προκαλούν τον ανταγωνισμό, όπως μπορούν και ζουν οι φτωχοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.

Οι ηλίθιοι πλούσιοι που απειλούν τους φτωχούς με την οικονομική τους τρομοκρατία δεν μπορούν να δουν ότι οι φτωχοί δεν φοβούνται την φτώχεια με την οποία τους απειλούν, γιατί είναι φτωχοί. Το μόνο που θα πετύχουν με τις απειλές τους, οι ηλίθιοι, είναι να τους ενώσουν και να ξεσπάσει η οργή του λαού εναντίον τους.
Δείτε για ποια πράγματα ανταγωνίζονται οι άνθρωποι. Τίποτε από αυτά για τα οποία ανταγωνίζονται δεν είναι αναγκαία προς τη ζην. Ποτέ δεν υπήρξαν μήλον της έριδος τα αναγκαία προς το ζην.

Οι ηλίθιοι στρέφουν την τρομοκρατία τους κατά των φτωχών και δεν περιορίζονται μόνον στον τρόμο που τους προκαλούν και στην απόγνωση , αλλά λαμβάνουν και οικονομικά και άλλα μέτρα εναντίον τους, επειδή είναι οι μόνοι που δεν μπλέκουν στα γρανάζια του ανταγωνισμού. Και γι΄ αυτό οι μόνοι επίφοβοι να τον πολεμήσουν κι αυτόν και τα όργανά του.

Πόσο δύσκολο είναι να μπει πλούσιος στη βασιλεία του Θεού!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative