Social Icons

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ


ΘΑΝΟΣ ΜΠΛΟΥΝΑΣ
ΚΙ ΑΛΛΟΥ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΑΕΙ

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ

Ο Θάνος Μπλούνας είχε καθιερωθεί ως ένας αξιόλογος συγγραφέας και με τα προηγούμενα έργα του. Με το παρουσιαζόμενο σήμερα σύγχρονο μυθιστόρημά του καθιερώνεται ως μυθιστοριογράφος πρώτης γραμμής.
Η υπόθεση του νέου του έργου με τίτλο «κι αλλού η ζωή μάς πάει» εκτυ­λίσσεται σε σύντομο χρονικό διάστη­μα. Πρόκειται για ένα ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα Μάκη Μακράκη από το Σεπτέμβριο
του 2010μέχρι το Μάιο του 2011. Αφετηρία της ιστορίας είναι τα πραγματικά προβλήματα και οι καταστάσεις της σύγχρονης κοινωνίας (παραβατικότητα οικονομικών μεταναστών, απαι­τήσεις τρόικας και μνημονίου κ.τ.λ. ) Οι προεκτάσεις των γεγονότων και των καταστάσεων δημιουργούνται στην προσπάθεια του συγγραφέα να δώσει λύσεις στα προβλήματα των πρωταγωνιστών του έργου του  αγγίζουν κοινωνικά θέματα που απασχολούν πολλούς.....

0 κεντρικός ήρωας τού μυθιστορήματος, ένας μεσόκοπος, μικροαστός υπάλληλος, καταπιεσμένος, στη δουλειά του από τον αντιπαθητικό προϊστάμενο του και στο σπίτι του από την ανυπόφορη σύζυγο του, αντιμετωπίζει υπαρξιακά προβλήματα. Το κυριότερο, ίσως, δεν τον ελκύει πλέον σεξουαλικά η σύζυγος του, με την οποία απλώς συνοικούν. Κάνει, λοιπόν, απεγνωσμένες προσπάθειες να ανακαλύψει έναν καινούργιο ερωτικό σύντροφο που θα δώσει νόημα στην υπόλοιπη ζωή του. Δεν επιθυμεί τον αγοραίο έρωτα, αλλά μια σειρά από απρόσμενες συμπτώσεις παρ' ολίγον να τον οδηγήσουν εκεί.

0 ήρωάς μας ζει στην υποβαθμισμένη συνοικία του Αγίου Παντελεήμονα στην Αθήνα και, εν τω μέσω των γνωστών υπαρκτών προβλημάτων και αναστατώσεων της συγκεκρι­μένης συνοικίας και της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου-αλλά και των δικών του οικο­γενειακών προβλημάτων- βρίσκεται στο επίκεντρο μιας απολαυστικής ιστορίας με απρό­βλεπτη πλοκή και κατάληξη.
0 συγγραφέας τοποθετεί τον ήρωά του στο μέσον όλων αυτών των γεγονότων και καταστάσεων και με πολύ έξυπνο τρόπο, ευρηματικές εκφράσεις, απρόβλεπτη πλοκή, και με το εγνωσμένο λογοτεχνικό του ταλέντο θέλγει τον αναγνώστη και οδηγεί τους ήρωές του σε αλλαγή στάσεων και πεποιθήσεων με ένα τρόπο φυσικό και αβίαστο θα έλεγα, με φαντασία και τόλμη που ξεπερνά την πραγματικότητα.

Ένα βιβλίο που διαβάζεται πολύ ευχάριστα κι όταν το παίρνεις στα χέρια σου δεν το αφήνεις εύκολα. Πλεονέκτηματά του η μικρή του έκταση - είναι μάλλον μια μεγάλη νου­βέλα 120 σελίδων-, η γοργή εξέλιξη της υπόθεσης και η «ρέουσα» αφήγηση. Έχεις την εντύπωση ότι πίνεις γάργαρο νεράκι μιας βουνίσιας πηγής. Πίνεις, δροσίζεσαι, αλλά έχεις την αίσθηση ότι δεν ξεδίψασες, θέλεις κι άλλο.
Ας είσαι καλά, φίλε Θάνο. Το απόλαυσα το βιβλίο σου, αλλά μου χρωστάς ένα ξενύχτι.
Άρχισα να το διαβάζω βράδυ και δεν μπορούσα να το αφήσω από τα χέρια μου. Κοι­μήθηκα ξημερώματα, αφού πρώτα το τελείωσα!

Γιάννης Μακρής

Από εφημ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

1 σχόλιο :

  1. Για άλλη μια φορά με εξέπληξε η φανατασία σου που ενδεχομένως απο τα ερεθίσματα της ζωής σου παρουσιάζεις με πολυ όμορφο τρόπο μια σύγχρονη ιστορία. Η πλοκή των γεγονότων σε κρατάει εως το τέλος του βιβλίου σε αγωνία. Θάνο μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια αυτη που ξεκίνησες τελευταία. Έχεις πολλά ακόμη να μας δώσεις, αν και σου έχω πει οτι οι πολλές ώρες που αφιερώνεις καθισμένος στον υπολογιστή βλάπτει την υγεία σου. Είσαι ακούραστος " παρά το Νέον της ηλικίας σου "!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative