Social Icons

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Ολα για την υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου


Πελώρια ψέματα, συνειδητά και ξεδιάντροπα, λένε τα στελέχη της ΝΔ προκειμένου να παραπλανήσουν ορισμένα τμήματα των λαϊκών στρωμάτων και να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Έχουν φτάσει στο σημείο να διαβεβαιώνουν, με ύφος που δε σηκώνει αντιρρήσεις, πως μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ δε θα «πειράξει» άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις επειδή τάχα θα υλοποιήσει πλήρως το πακέτο των «διαρθρωτικών αλλαγών». Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Μιχελάκης όταν ρωτήθηκε χτες (στο «Σκάι») αν μπορεί να διαβεβαιώσει το λαό ότι δε θα υπάρξει περαιτέρω μείωση των μισθών, των συντάξεων.

«Αν πάει καλά το πρόγραμμα (σ.σ. των διαρθρωτικών αλλαγών) και πετύχει, δεν υπάρχει ανάγκη να κάνεις τίποτα άλλο», δήλωσε ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος της ΝΔ, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι τα νέα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ αφορούν την «κρατική σπατάλη». Προφανώς ο εκπρόσωπος θεωρεί «σπατάλη» τις συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας στο Δημόσιο, τις χρηματοδοτήσεις στα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί αυτά και μόνο αυτά αφορούν τα νέα μέτρα.
Φυσικά και γνωρίζουν πολύ καλά ότι σύμφωνα με τον επιμερισμό που ήδη έχει γίνει από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και την τρόικα, 4,2 δισ. ευρώ θα «εξοικονομηθούν» από τη νέα σφαγή των συντάξεων, 4,2 δισ. από τα κοινωνικά επιδόματα και 2,1 δισ. από τις απολύσεις 150.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2014. Ταυτόχρονα θα κατρακυλήσουν στα όρια της πείνας και της εξαθλίωσης οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα μέσω των ατομικών συμβάσεων, ενώ θα εντείνεται και η φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, παρά τις κάλπικες διαβεβαιώσεις της ηγεσίας της ΝΔ, η οποία συνειδητά αποκρύπτει ότι η σημαντικότερη «διαρθρωτική αλλαγή» είναι η δραστική μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative