Social Icons

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Ανησυχία για τυχόν κατάργηση Λιμενικής αρχής Γλύφας


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ
Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας – ΠΑΣΟΚ
12  Μαρτίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ 
Την έντονη ανησυχία της για την τυχόν κατάργηση της Λιμενικής Αρχής Γλύφας εκφράζει η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας Κατερίνα Μπατζελή με ερώτηση της στον αρμόδιο Υπουργό.
Όπως τόνισε η κ. Μπατζελή, «η διατήρηση της Λιμενικής Αρχής Γλύφας επιβάλλεται για λόγους αντικειμενικότητας που έχουν σχέση με τη διασφάλιση του θαλασσίου περιβάλλοντος, την ομαλή διεξαγωγή των πορθμειακών δρομολογίων, την εξυπηρέτηση των τουριστικών δραστηριοτήτων, την αλιεία και τις ιχθυοκαλλιέργειες και εν τέλει δεν προκύπτει μείωση του κόστους λειτουργίας με την ένταξη της στο Λιμεναρχείο Στυλίδας...

Η διατήρηση και ενίσχυση των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής στην περιοχή διασφαλίζει την ανάπτυξη και εξέλιξη όλων των συναφών οικονομικών δράσεων σε όφελος των κατοίκων και της περιφερειακής οικονομίας και ανάπτυξης γενικότερα.


Η ερώτηση της κ. Μπατζελή έχει ως εξής:




Προς: Βουλή των Ελλήνων

Τμήμα Κοινοβουλευτικού Ελέγχου


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
τον Υπουργό
Προστασίας του Πολίτη

Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής πληροφορηθήκαμε ότι εξετάζεται η κατάργηση της Λιμενικής Αρχής Γλύφας και η αντικατάστασή της με εποχιακό Λιμενικό Φυλάκιο που θα υπάγεται στο Λιμεναρχείο Στυλίδας.

Επειδή η Λιμενική Αρχή Γλύφας έχει στη δικαιοδοσία της μια τεράστια απόσταση ακτογραμμής (από ακρωτήριο Τάπια Φθιώτιδας έως ακρωτήριο Άγιος Σώστης σύνορα Νομού Μαγνησίας) για την οποία απαιτείται διαρκής παρουσία και αστυνόμευση.

Επειδή υπάρχει σημαντική κίνηση επιβατών και οχημάτων μέσω του πορθμείου Γλύφας- Αγιόκαμπου, η οποία συνεχώς αυξάνεται λόγω της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού (θρησκευτικού- ιαματικού).
Επειδή στην περιοχή αρμοδιότητας της Λιμενικής Αρχής Γλύφας περιλαμβάνονται το ευαίσθητο οικοσύστημα του Βορείου Ευβοϊκού με ιδιαίτερα στοιχεία βιοποικιλότητας και ιχθυοπανίδας.

Επειδή στην ίδια περιοχή υπάρχουν μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών.
Επειδή για λόγους οικονομίας κλίμακος δε μειώνεται, αλλά αντίθετα αυξάνεται το λειτουργικό κόστος με έδρα τη Στυλίδα.
Επειδή τους θερινούς μήνες η περιοχή της Γλύφας κατακλύζεται από τουρίστες και ερασιτέχνες αλιείς.
Με την οργανωτική αλλαγή που προτείνεται δε διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητα, η αμεσότητα και η ευελιξία του επιχειρησιακού σχεδιασμού, αλλά ούτε μειώνεται το κόστος λειτουργίας.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:


1. Με βάση όλα τα παραπάνω θα κάνει δεκτή την εισήγηση των Υπηρεσιών;
2. Θα διατηρήσει τη Λιμενική Αρχή Γλύφας διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία επιτήρησης και αστυνόμευσης της περιοχής;


Η ερωτούσα Βουλευτής
Κατερίνα Μπατζελή

2 σχόλια :

  1. Η Μπατζελη η ναι σε ολα ενδιαφερθηκε για το λιμεναρχειο Γλυφας?Κοροιδευει τα κοροιδα που την ψηφισαν.Για αυτο αν την ξαναφερει ο Γκλετσος στη παρελαση κεραστετην ενα γιαουρτακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η φωνή του Γκλέτσου που είναι;
    Μόνο για τα μεσημεριανά;
    ΑΙΣΧΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative