Social Icons

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ.) Γραμματεία Φθιώτιδας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία βδομάδα μετά την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας όπως και των άλλων δύο Συνεταιριστικών Τραπεζών (Αχαΐας – Λέσβου) έγινε φανερό και στους πιο ανυποψίαστους ότι το κλείσιμο των τραπεζών έγινε για να υλοποιηθούν τα σχέδια των τραπεζιτών, προκειμένου να αντλήσουν ζεστό χρήμα απ τις καταθέσεις , δάνεια και υποθήκες .....Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-Τρόικας -ΕΕ αφού έχει εξασφαλίσει πως θα μοιραστούν τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών που κλείνει, στο σχεδιασμό της δεν υπήρχε πουθενά μέριμνα για την εξασφάλιση της εργασίας των υπαλλήλων των τραπεζών. Χωρίς να πονοκεφαλιάζουν πετάνε στο δρόμο τους 45 εργαζόμενους της ΣΤΛ και 150 άλλων Συνεταιριστικών τραπεζών.

Στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα οι εργαζόμενοι έχουν χορτάσει από ανέξοδες υποσχέσεις παραγόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ των οποίων παρεμπίπτοντος τα κόμματα τους συγκυβερνούν και φέρνουν ακέραια την ευθύνη για την διαγραφόμενη απώλεια της δουλειάς τους.
Το ίδιο ισχύει και για τους μικρομεριδιούχους που έχουν ακουμπήσει της οικονομίες τους στην ΣΤΛ και που μετά την εκκαθάριση υπάρχει το ενδεχόμενο όχι μόνο να μην είναι εξασφαλισμένα τα μερίδια αλλά να τους ζητήσουν και τα ρέστα στο πολλαπλάσιο.

Μπροστά στις δυσοίωνες αυτές εξελίξεις οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν πλέον καμία αναμονή, κανένα εφησυχασμό. Να μην ξεγελαστούν απ τις υποσχέσεις των κομματικών μηχανισμών της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και τους δήθεν διάλογους με τους τραπεζίτες τύπου Προβόπουλου που με κυνικό τρόπο δηλώνει αναρμόδιος,. Όλοι αυτοί έχουν βάλει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή τους στην απόφαση που πετάει στο δρόμο τους 200 εργαζόμενους των Συνεταιριστικών Τραπεζών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους με στόχο την διασφάλιση της δουλειάς τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις απ τις τράπεζες που θα αναλάβουν τις καταθέσεις και τα μερίδια.
Το ΠΑΜΕ βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους της ΣΤΛ προτρέποντας τους να μην σκύψουν το κεφάλι.
Να συντονίσουν τον αγώνα τους με όλους τους τραπεζικούς υπαλλήλους και άλλους εργαζόμενους του νομού μας.
Οι προεκλογικές υποσχέσεις που θα ξεχειλίσουν το επόμενο διάστημα δεν πρέπει να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, με αγωνιστική στάση τόσο στο κίνημα όσο και στην κάλπη να δώσουν ηχηρή απάντηση.
Μόνο ένας οργανωμένος, και συντονισμένος αγώνας μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να μην χάσουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους.




ΛΑΜΙΑ 26/3/2012


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative