Social Icons

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Πολύτεκνοι φοιτητές που διεγράφησαν..


ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ
ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ.

Φέτος μέσω πανελλαδικών εξετάσεων περάσαμε σε διάφορα πανεπιστήμια της χώρας με την κατηγορία των πολυτέκνων. Όταν πήγαμε να εγγραφούμε μάθαμε ότι δεν πληρούσαμε τις προϋποθέσεις γιατί κάποιο απ τα αδέλφια μας είχε περάσει τα 23 έτη !!!!πολλοί από μας εγράφησαν και μετά μας διέγραψαν. Έτσι αυτή τη στιγμή είμαστε στον αέρα, μας κατέταξαν στην γενική σειρά και να σπουδάσουμε μακριά απ τα σπίτια μας δεν γίνεται , έχουμε ήδη αδέλφια που σπουδάζουν και οι πολύτεκνοι γονείς μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανοίξουν και άλλο σπίτι......
ΡΩΤΑΜΕ

1)Η απόφαση, εκτός από άδικη, είναι παράνομη και αντισυνταγματική, καθώς ο ν. 3454/2006, τον οποίο μάλιστα επικαλείται και το ίδιο το Υπουργείο, ορίζει ότι η πολυτεκνική ιδιότητα είναι ισόβια και δεν εμπίπτει σε ηλικιακούς ή άλλους περιορισμούς. Η παράγραφος που επικαλείται το υπουργείο έχει μείνει αμετάβλητη από το 1944, ισχύει εδώ και 40 χρόνια μεταγραφών και ουδέποτε τέθηκε ηλικιακό όριο.

Το Υπουργείο συγχέει τις διαδικασίες κτήσης της πολυτεκνικής ιδιότητας μ’ αυτές της διατήρησης της. Τα παιδιά των πολυτέκνων που γεννήθηκαν τέταρτα ή πέμπτα ή έκτα κλπ. γίνεται να είναι 18 ετών και να μην έχουν αδέλφια πάνω από 23 ετών?
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΟ!!!!(9 μήνες διαρκεί η κάθε κύηση του ανθρώπου, δεν βγαίνει)

2) Γιατί βάλανε όριο ηλικίας 26 στους τρίτεκνους και 23 στους πολύτεκνους? ΟΙ τριτεκνοι έχουν μόνο 3 παιδιά οι πολύτεκνοι έχουν 4, και 5 και 9 !

3)Πως βγάλανε λίστες κατατάσσοντας τα παιδιά στην γενική σειρά όταν εδώ και 15 μέρες βγαίνουν τα ασφαλιστικά μέτρα των πολυτέκνων που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη τα οποία λένε να εγγραφούν τα παιδιά στις σχολές που πέρασαν προσωρινά, μέχρι την απόφαση των διοικητικών εφετείων? Δηλαδή θα είναι σε 2 σχολές?

4) Όταν περάσαμε και πριν διαγραφούμε ,ορισμένοι από εμάς που δεν έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε πρωτεύουσες ,ενοικιάσαμε σπίτι με διετές συμβόλαιο, π.χ. από Πελοπόννησο, Αθήνα. Τι θα κάνουμε τώρα?

5) Έχουμε την γνωμοδότηση του καθηγητού της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.ΑΝΔΡΕΑ Γ. ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ και του καθηγητή Δικαίου και Διοίκησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου κ .Χ. ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ,και οι δυο λένε ότι δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια ΚΑΙ ότι Η ΡΥΘΜΙΣΗ είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ.

 ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΟΛΑ ΠΡΙΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΙ, έχουμε ωστόσο πληρώσει τα μαλλιοκέφαλα μας στους δικηγόρους. Από 1300 ευρώ έως 2000 ζητούν οι δικηγόροι απ τον καθένα για να κάνει προσφυγή στην δικαιοσύνη. Και αν το Διοικητικό Εφετείο δικαιώσει όσα παιδιά έχουν προσφύγει, τα υπόλοιπα που δεν έχουν χρήματα για δικηγόρους τι θα γίνουν? Θα υπάρξει και εδώ «ταξική διαφορά ?
Υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες που το τρίτο και τέταρτο παιδί είναι δίδυμα. Αν δεν εγγραφούν στη σχολή που πέρασαν και τα βάλουν στην γενική σειρά, το ένα θα περάσει σε μια πόλη, το άλλο σε άλλη, και η οικογένεια θα μένει αλλού!! Με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορούμε να συντηρήσουμε ένα σπίτι ,όχι τρία!!

Αυτή την στιγμή το υπουργείο είδε το λάθος του και προχωρά με νέο νόμο σε αλλαγές για τις πανελλαδικές του 2012, χωρίς όμως να έχει αναδρομική ισχύ ο νόμος για τα παιδιά του 2011.ΖΗΤΑΜΕ ΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ 2011 ΠΟΥ ΝΑ ΑΡΕΙ ΤΟ ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ !! ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ 4, ΚΑΙ 5, ΚΑΙ 9!
ΖΗΤΑΜΕ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 23 ΕΤΩΝ(δηλαδή τα πρώτα παιδιά μιας πολύτεκνης οικογένειας.

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ .Η ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΣΟ ΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΟΝΕΩΝ.
Μη μας “ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ” επειδή γεννηθήκαμε 4οι 5οι η 6οι η 8οι στην οικογένεια μας.

Γ.Φ

3 σχόλια :

  1. δικιο εχουν πο πολυτεκνοι, εχουν υποστει μεγαλη αδικια, την ειδε το υπουργειο και την διορθωσε για τα παιδια του2012 και το "πειραμα" ,τα παιδια του 2011 ειναι στον αερα.Μετα απο 44 χρονια σοσιαλιστικη κυβερνηση τα βαλε με τα παιδια των πολυτεκνων! ντροπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι τα θέλετε βρε παιδιά ,ψάχνετε για κατανόηση από αυτούς που νομοθετούν με γεμάτο πορτοφόλι ,ψάχνετε κατανόηση από αυτούς που στέλνουν τα παιδιά τους για σπουδές στην αμερικα όπως ο Λαλιωτης και διάφοροι άλλοι του πασοκ και της νδ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δικαιο το αιτημα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative