Social Icons

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Ερώτηση της Βουλευτού Κ. Μπατζελή για την αναβάθμιση της παραγωγής μυδιών στο Μαλιακό Κόλπο



                                              ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ
Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας – ΠΑΣΟΚ

                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ              15  Μαρτίου 2012

Σε ερώτηση της Βουλευτού Κ. Μπατζελή για την αναβάθμιση της παραγωγής μυδιών στο Μαλιακό Κόλπο από τη Ζώνη Α σε Ζώνη Β, απάντησε το ΥΠΑΑΤ.
Στην απάντηση αναφέρεται ότι μετά τον κοινοτικό έλεγχο τον Οκτώβριο του 2011 και τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν έγιναν μετατροπές στην κατάταξη των Ζωνών Α και Β.
Ενόψει της ενδεχόμενης λήψης περιοριστικών μέτρων από την κοινότητα, το ΥΠΑΑΤ προχώρησε σε σειρά μέτρων:
αύξησης των ελέγχων από τις περιφέρειες με τον ορισμό επιστημονικών επιτροπών
επαναξιολόγηση εργαστηριακών δεδομένων για κάθε ζώνη παραγωγής από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς ώστε να επανακαθοριστεί η υγειονομική κατάσταση της ζώνης και να μην απαιτείται η διέλευση των μυδιών από κέντρο καθαρισμού.

Όσον αφορά τη διαδικασία διαπίστευσης των εργαστηρίων έχουν διαπιστευθεί τα εργαστήρια Αθηνών – Καβάλας και Κομοτηνής και είναι σε εκκρεμότητα το εργαστήριο Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου και τις συμπληρωματικές δειγματοληψίες και τις υγειονομικές μελέτες ανά ζώνη παραγωγής, θα είναι δυνατή η αναβάθμιση των Ζωνών Β σε Α.

Όπως δήλωσε η Βουλευτής Κατερίνα Μπατζελή, «ο κλάδος της μυδοκαλλιέργειας και των Ζώντων Διθύρων μαλακίων γενικότερα είναι ένας από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Αλιευτικής παραγωγής με έντονα εξαγωγικό προσανατολισμό και δεν μπορεί να υποβιβάζεται λόγω της αδράνειας και αναποτελεσματικότητας των αρμοδίων αρχών για τους ελέγχους.

Αντίθετα, η ολοκληρωμένη και αποτελεσματική ελεγκτική διαδικασία όχι μόνο διασφαλίζει την δημόσια υγεία αλλά προσθέτει και υψηλή προστιθέμενη αξία στα προϊόντα.

Απαιτείται η άμεση ολοκλήρωση των ελέγχων από την περιφέρεια για τις μονάδες του Μαλιακού Κόλπου και αναβάθμιση τους από Ζώνη Β σε Ζώνη Α».

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΑΘΗΝΑ : Αμερικής 20, Τ.Κ. 106 71 Τηλ. 210 36 26 280 FAX 210 36 26 288
e-mail : kbatz@otenet.gr
ΛΑΜΙΑ : Βύρωνος 8 ΤΚ 35100 Τηλ 2231050077 FAX 2231050988
e-mail : kbatz_la@otenet.gr
site: www.kbatzeli.gr


1 σχόλιο :

  1. Οσο πλησιαζουν οι εκλογες τοσο η Μπατζελη θα κανει επερωτησεις.Ας μας στειλεικαι τι ειπε για μισθους,συνταξεις,φαρμακα και ασφαλιστικα ταμεια.Καμια ανοχη,ας την τιμωρησουμε οπως της αξιζει.Οχι αλλη κοροιδια.Μαυρο σε αυτη και σε οσους ξεπουλησαν την πατριδα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative