Social Icons

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ελλάς το μεγαλείο σου! «Καπέλο» στις τιμές της πατάτας από τους ίδιους τους αγρότες του Νευροκοπίου


Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί η δράση των δήμων κατά των μεσαζόντων και αυτό όχι εξαιτίας των χονδρεμπόρων που όπως είναι φυσικό θα είχαν κάθε λόγο, αλλά εξαιτίας των ίδιων των παραγωγών πατάτας του Νευροκοπίου, οι οποίοι αφού είδαν ότι δεκάδες δήμοι όλης της χώρας ενδιαφέρονται για το προϊόν τους, αυξάνουν την τιμή.
Η κοινωνική δράση κατά των μεσαζόντων είναι προφανές ότι είχε και τη μορφή κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους αγρότες του Νευροκοπίου που έβλεπαν το προϊόν τους να παραμένει αδιάθετο στις αποθήκες και στις περιπτώσεις που υπήρχε ενδιαφέρον από εμπόρους η τιμή να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά το κιλό.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η δράση των δήμων κατά των μεσαζόντων είναι ένα ζήτημα που η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση www.e-aftodioikisi.gr ανέδειξε με συνεχή δημοσιεύματα.

Διαβάστε το εξαίρετο σχόλιο του συνάδελφου δημοσιογράφου Ανδρέα Χατζηνικολάου εκδότη της εφημερίδας Νεολόγος Αττικής, για το τι συνέβη στο δήμο Παλλήνης - τo δήμο που πρώτος από όλους έβγαλε τους αγρότες του Νευροκοπίου από την απομόνωση- όπου οι αγρότες αθετούν τη συμφωνία και από 28 λεπτά το κιλό τώρα ζητούν 33!

«Οι πατατοπαραγωγοί του Νευροκοπίου αντιμετωπίστηκαν από τους χονδρέμπορους και τους ενδιάμεσους «δορυφόρους» τους, ως αγρότες ενός κατώτερου Θεού.
Απαξιώθηκαν, υποτιμήθηκαν και είδαν το μόχθο τους να «δίνει» πλούτο στους όποιους μεσάζοντες.
Στο κομβικό σημείο της περισυλλογής τους και των διλημμάτων τους, αν αξίζει πια να καλλιεργούν τη γη τους, εμφανίστηκαν προσπάθειες ενθάρρυνσης μορφών συλλογικής οικονομικής δράσης με πρωτοστάτες, ομάδες εθελοντικών πρωτοβουλιών και Δήμους της χώρας με το Δήμο Παλλήνης από πλευράς χρόνου, να πρωτοπορεί στο λεκανοπέδιο Αττικής….


Διαβάστε όλο το σχόλιο πατώντας εδώ http://neologosattikis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=598:oikonomia&catid=18:sholia-n&Itemid=109


http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=5148



1 σχόλιο :

  1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟ ΚΚΕ? ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΣΑ ΜΕ ΤΟΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΤΙΣ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative