Social Icons

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟ


Με διευκρινιστική εγκύκλιο που, σύμφωνα με πήγες του υπουργείου Εσωτερικών, θα εκδώσει τη Δευτέρα ή την Τρίτη ο υφυπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, επιχειρεί το ΥΠΕΣ να διορθώσει το λάθος (;) της Φώφης Γεννηματά για την αυτεπιστασία που επισήμανε η aftodioikisi.gr.* Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην εγκύκλιο η οποία θα αφορά τον τρόπο προετοιμασίας, ωρίμανσης, μελέτης και έγκρισης των έργων αυτεπιστασίας θα καθίσταται σαφές ότι τόσο η εγκύκλιος Γεννηματά όσο και αυτή του Π. Κουκουλόπουλου αφορούν γενικά τα έργα της  αυτεπιστασίας που μπορούν να γίνουν και με ίδιους πόρους των δήμων και όχι αυτά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ και θα χρηματοδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ.....

Αυτεπιστασία και με ίδιους πόρους
Οι ίδιες πηγές του ΥΠΕΣ έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι οι δύο εγκύκλιοι (της αναπληρώτριας υπουργού και του υφυπουργού) αποφασίστηκε να εκδοθούν, καθώς κάποιοι δήμοι έχουν ζητήσει να κάνουν αυτεπιστασία με ίδιους πόρους. Είναι πάντως αξιοπερίεργο, ένας δήμος να θέλει να χρησιμοποιήσει τους (πολύ περιορισμένους) πόρους της ΣΑΤΑ για έργα αυτεπιστασίας, τη στιγμή που μπορεί να καλύψει το κόστος από το Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ. Εκτός κι αν κάποιοι δήμοι πιστεύουν ότι το ΑΚΣΙΑ είτε δεν θα λειτουργήσει άμεσα είτε ότι δεν θα φτάσει για όλους.
Ωστόσο, σε ερώτημα της aftodioikisi.gr, μήπως με τις εγκυκλίους αυτές προαναγγέλλεται εμμέσως πλην σαφώς ότι τα κονδύλια του ΑΚΣΙΑ δεν θα φτάσουν για να κάνουν αυτεπιστασία όλοι οι δήμοι (σ.σ. άρα είναι εκ του πονηρού), η απάντηση ήταν κατηγορηματική: «Όχι μόνο θα φτάσουν αλλά και θα περισσέψουν» (σ.σ. μένει να αποδειχθεί).
Όσον αφορά την εφαρμογή της αυτεπιστασίας μέσω του Προγράμματος ΑΚΣΙΑ και του ΟΑΕΔ, αναμένεται τη μεθεπόμενη εβδομάδα η ΚΥΑ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και του υφυπουργού Εσωτερικών Πάρι Κουκουλόπουλου, κατ' εφαρμογή του άρθρου 40 του νόμου του Ν. 4024/2011, σύμφωνα με το οποίο «με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας, η οποία εκδίδεται μετά από  σύμφωνη γνώμη του δ.σ. του ΟΑΕΔ, μέρος ή το σύνολο της δαπάνης από την αμοιβή του προσωπικού που προσλαμβάνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο παρών άρθρο, είναι δυνατόν να καλύπτεται με επιχορήγηση από τον ΟΑΕΔ.....ο ΟΑΕΔ μπορεί να επιδοτεί μέχρι και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για προσλαμβανόμενους με τη διαδικασία του παρόντος».
* ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative