Social Icons

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΜΑΚΑΡΙ…


Γράφει ο Θάνος Μπλούνας

 Στο ένα από τα δύο αξιόλογα ιστολόγια της περιοχής μας, που φέρει τιμητικά το όνομα της γειτονικής μας Πελασγίας, διάβασα χτες 13.2.12 ένα άρθρο του Προκόπη Δούκα, με τίτλο «Στο καλό…».
Το άρθρο αναφερόταν κυρίως στις πρόσφατες συμπεριφορές των βουλευτών μας και όχι μόνον... Κι όσοι το διάβασαν στο συγκεκριμένο ιστολόγιο ή κάπου αλλού πιστεύω πως θα συμφωνήσουν ότι αποτελεί δίκαιο «κράξιμο» των πρωταγωνιστών της πρόσφατης θλιβερής πολιτικής μας πραγματικότητας και των όσων παρακολουθήσαμε προχτές την Κυριακή μέσα κι έξω από τη Βουλή, πριν και μετά την ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο....

Μακάρι όλοι οι δημοσιογράφοι να αρθρογραφούσαν ή να παρουσίαζαν τηλεοπτικά τα πολιτικά δρώμενα με αντικειμενικότητα και χωρίς σκοπιμότητες, όπως ο γνωστός και σεμνός συντάκτης αυτού του άρθρου. Μακάρι οι πολλοί ανάξιοι πολιτικοί μας τους οποίους φωτογραφίζει στο κείμενό του -και ειδικά όσοι με τις αποφάσεις τους μας οδήγησαν εδώ που είμαστε- «να πάνε στο καλό». Μακάρι μαζί μ’ αυτούς να πάνε στο καλό κι όσοι χτες, που ήταν οι περισσότεροι, ψήφισαν ή καταψήφισαν το μνημόνιο και τα πολύ σκληρά μέτρα που το συνοδεύουν, όχι κατά συνείδηση, όπως όλοι τους υποτίθεται πως το έπραξαν, αλλά για έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω (άσχετους με τη συνείδησή τους) λόγους: α) γιατί «έπρεπε» (γιατί δηλαδή είχαν συμφέρον) να πειθαρχήσουν στην γραμμή του κόμματος στο οποίο ανήκουν, β) γιατί ήθελαν να φανούν αρεστοί στο πλήθος των συνελλήνων που δίκαια διαμαρτύρονταν ειρηνικά για τα μέτρα αυτά έξω από τη Βουλή (μαζί με τους μπαχαλάκηδες και με κάποιους θλιβερούς «επώνυμους» που πήγαν εκεί μόνο και μόνο για να φωτογραφηθούν δίπλα στο Θεοδωράκη και στο Γλέζο) και γ) για λόγους «ιδεολογικής συνέπειας», αφού τα κόμματα στα οποία ανήκουν ως Αριστεροί ή ως εκπρόσωποι της λαϊκής Δεξιάς πιστεύουν ή απλά διακηρύσσουν πως είναι οι μοναδικοί υπερασπιστές των πραγματικών συμφερόντων της εργατικής τάξης και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας μας. Μακάρι οι ελάχιστοι που ψήφισαν ή καταψήφισαν το μνημόνιο αυτό μετά «μετά ψήφου γνώσεως» και με μοναδικό κριτήριο της δύσκολης απόφασής τους τη συνείδησή τους να ήταν οι περισσότεροι. Μακάρι, τέλος, μαζί μ’ αυτούς τους ελάχιστους να βρεθούν στην επόμενη Βουλή και πολλοί άλλοι όμοιοί τους. 


Σ’ αυτήν τη Βουλή δε θα θέλαμε ασφαλώς να ξαναδούμε βουλευτές και υπουργούς που οι ίδιοι ή οι «κουμπάροι» τους ή και οι αγιορείτες «πνευματικοί τους» πλούτισαν παράνομα σε βάρος του λαού. Δε θα θέλαμε να ξαναδούμε βουλευτές να προσέρχονται αδιάβαστοι στις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις τους, όπως έπραξε ο λεβέντης υπουργός της κυβέρνησης, που δήλωσε χωρίς να κοκκινίσει ότι, λόγω φόρτου εργασίας», ψήφισε το πρώτο μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει! Δε θα θέλαμε ξαναδούμε βουλευτές να ψηφίζουν, εκόντες άκοντες, «ναι σε όλα» όσα επιβάλλει η κομματική πειθαρχία, όπως έπραξαν πολλοί προχτές. Δε θα θέλαμε όμως ούτε βουλευτές όπως εκείνοι που ψήφισαν «όχι σε όλα» για λόγους συντεχνιακού συμφέροντος, όπως έπραξε η χλιδάτη δικηγόρος με το γερμανικής προέλευσης επώνυμο, για να μην δει να μειώνεται περαιτέρω το ήδη πενιχρό ετήσιο εισόδημά της των 10.000 ευρώ, που δήλωσε ότι εισέπραξε πέρυσι από τη δικηγορία. Δε θα θέλαμε, τέλος, ούτε κομματικούς αρχηγούς «κωλοτούμπες» ή «ό.φ.α», οι οποίοι, ενώ ως πρόσφατα θεωρούσαν το μνημόνιο ως μονόδρομο για την επιβίωση της χώρας, προχτές, έχοντας διαπιστώσει ότι τα ποσοστά τους στις δημοσκοπήσεις παρουσίαζαν καθοδική τάση, άλλαξαν προσανατολισμό όπως οι ανεμοδείκτες, και ψήφισαν «όχι σε όλα»!
Αντί για βουλευτές σαν τους παραπάνω, θα θέλαμε να μας εκπροσωπούν άνθρωποι άξιοι και ανιδιοτελείς, που δε θα «βολεύονται» αλλά θα «βουλεύονται», που δε θα πηγαίνουν να ψηφίσουν κρίσιμους νόμους αδιάβαστοι, αλλά θα έχουν τεκμηριωμένη άποψη για κάθε νομοσχέδιο, που δε θα ψηφίζουν ή θα καταψηφίζουν με κριτήριο το προσωπικό, συντεχνιακό ή κομματικό τους συμφέρον, αλλά με γνώμονα τη συνείδησή τους και την πεποίθησή τους ότι αυτό που ψηφίζουν είναι δίκαιο για τους πολλούς και καλό για τη χώρα. Ξέρω πως είναι δύσκολο να βρούμε πολλούς τέτοιους. Υπάρχουν όμως και πρέπει να τους αναζητήσουμε. Να τους ανακαλύψουμε μέσα ή έξω από τα ψηφοδέλτια των γνωστών κομμάτων ή των νέων κομματικών σχηματισμών, τους οποίους είναι βέβαιο ότι κυοφορεί η πολύπλευρη (οικονομική, κοινωνική-αξιακή και πολιτική) κρίση. Και φυσικά να τους ψηφίσουμε.
Οι μέρες που μας περιμένουν είναι ακόμα πιο δύσκολες από αυτές που ζήσαμε ως τώρα. Κι αν θέλουμε να τελειώσουν σχετικά γρήγορα τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, είναι καιρός να αποχτήσουμε μια Βουλή που ελάχιστα θα μοιάζει μ’ αυτές που είχαμε ως τώρα. Μια Βουλή στην οποία δε θα πλειοψηφούν οι «κηπουροί» των κομματικών αρχηγών, μαζί με ανεπαρκείς αλλά δημοφιλείς ποδοσφαιριστές, «ζεν πρεμιέ», πρωταγωνίστριες τηλεοπτικών σειρών και λοιπές τηλεπερσόνες και με διάφορα με λαμόγια που ελέγχουν τους κομματικούς μηχανισμούς, αλλά οι άξιοι όλων των κομμάτων: Οι βουλευτές που δε θα ψηφίζουν απλά κατά συνείδηση τους νόμους που θα θεωρούν δίκαιους και ωφέλιμους για τη χώρα, αλλά και θα έχουν, με τη στάση και το κύρος τους, τη δύναμη να επιβάλουν στην εκάστοτε κυβέρνηση να τους εφαρμόσει. Με μια τέτοια ισχυρή διακομματική πλειοψηφία ικανών και ανιδιοτελών βουλευτών υψηλού κύρους μπορούμε να ελπίζουμε…


3 σχόλια :

  1. ΜΑΚΑΡΙ.
    ΜΑΚΑΡΙ ΚΥΡ ΘΑΝΟ ΝΗ ΜΗΝ ΕΙΧΕΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΓΚΛΕΤΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ.
    ΜΑΚΑΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε,
    Αν έχω κάνει κάτι και διαπιστώσω ότι ήταν λάθος, είμαι έτοιμος να το αναγνωρίσω και να ζητήσω συγγνώμην. Στις δημοτικές εκλογές πάντως όλοι οι αρχηγοί των συνδυασμών ξέρουν ποιον ψήφισα, επειδή, αν και δεν είχα υποχρέωση, -μαθημένος μια ζωή να δρω στο προσκήνιο κι όχι στο παρασκήνιο- όταν ήρθαν και μου ζήτησαν την ψήφο μου, τους το είπα.
    Δεν έβαλα, λοιπόν, κανένα χεράκι για την εκλογή του δημάρχου μας και δεν έχω κανένα λόγο να επιχαίρω ή να απολογούμαι στις καφετέριες για την εκλογή του. Φυσικά, ως απλός δημότης, έχω, όπως κι εσύ άλλωστε, το δικαίωμα να κρίνω καλοπροαίρετα τις ενέργειες και τις αποφάσεις του ίδιου, των συνεργατών του και όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
    Χρήσιμο πάντως θα ήταν, αφού μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το κείμενό μου και μου έκανες την τιμή να το σχολιάσεις με μια άσχετη προς το περιεχόμενό του αναφορά, να διαβάσεις και στο ιστολόγιο της Πελασγίας όσα απάντησα σε όσους καλοπροαίρετα σχολίασαν όσα έγραψα στο ίδιο κείμενο.
    Με κατανόηση,
    Θ.Μπλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΕΚΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΑΝΩΤΑ ΛΑΘΗ..ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative