Social Icons

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μόνιμη η απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών - Θα πάρουμε λεφτά μόνο για το χρέος


- Σε ειδικό λογαριασμό τα 130 δισ. ευρώ
- Η κάλυψη των ελλειμμάτων θα είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης
- Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για να εγκρίνει τα μέτρα


Από δω και στο εξής η Ελλάδα θα βρίσκεται συνεχώς υπό την απειλή εσωτερικής στάσης πληρωμών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Ημερησίας”, στο πλαίσιο των όρων για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος από το Eurogroup, η κάλυψη των ελλειμμάτων θα είναι αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων, καθώς δεν επιτρέπονται άμεσα εσωτερικές ανακατανομές της βοήθειας που παίρνει η χώρα για την κάλυψη πρόσθετων αναγκών, που τυχόν προκύψουν, ακόμη κι αν αυτές αφορούν στην πληρωμή μισθών και συντάξεων....
Αυτό σημαίνει ότι είναι αναγκαστική η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε το δημόσιο να καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες του.

Σύμφωνα επίσης με το δημοσίευμα, "κλειδί" για την αίσια έκβαση στο Εurogroup της Δευτέρας είναι η έγκριση της σύστασης ειδικού λογαριασμού, τον οποίο όπως όλα δείχνουν αποδέχεται η ελληνική πλευρά, όπου θα δεσμευθούν τα κεφάλαια του νέου πακέτου εκτός ελληνικής δικαιοδοσίας.. Η ΕΕ θα επιβάλει να εκταμιεύονται κατ' απόλυτη προτεραιότητα τα χρηματα που προορίζονται για αποπληρωμή των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας, ενώ για την κάλυψη τυχόν αποκλίσεων δεν θα υπάρχει η δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης χωρίς την έγκριση της τρόικας, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιεί ως μοχλό πίεσης το ενδεχόμενο εσωτερική στάσης πληρωμών, αναπάσα στιγμή ώστε είτε να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα ή να "τρέχουν" αυτά που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Το μεσημέρι συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Λουκά Παπαδήμου ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Στο τραπέζι θα “πέσουν” οι προαπαιτούμενες ενέργειες για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης και του PSI, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και ο πρώτος εφαρμοστικός νόμος του νέου Μνημονίου.

Χθες, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι και ο Λουκάς Παπαδήμος εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για το αποτέλεσμα του Eurogroup της Δευτέρας.

«Η συζήτηση έγινε σε εποικοδομητικό κλίμα και οι τρεις συμμετέχοντες προσδοκούν ότι το Eurogroup τη Δευτέρα στη συνεδρίαση του θα καταλήξει σε αποφάσεις για την Ελλάδα» ανέφερε σχετική ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

Ωστόσο,λίγο μετά τις 6 το απόγευμα μια δήλωση του Προέδρου του Γιουρογκρουπ, Ζαν Κλωντ Γιουνκερ πάγωσε τους πάντες: "Είμαστε πολύ μακριά από το στόχο του 120% για το ελληνικό χρέος. "Ελπίζω ότι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης θα βρουν έναν τρόπο να πλησιάσουν το στόχο έως την Κυριακή το βράδυ", δήλωσε ο κ. Γιούνκερ.

 πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative