Social Icons

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Οι Γερμανοί… είναι φίλοι μας;


Δίστομο, Καλάβρυτα, Κεφαλονιά, Κομμένο, Αμάρι, Βιάννος, και άλλα πολλά ιστορικά και συνάμα τραγικά μέρη της πατρίδας μας, ανατρίχιασαν στο άκουσμα, πως «τάγμα» Γερμανών εφοριακών θα μας επισκεφτεί για να μας συνετίσει.
Ακόμη ανατρίχιασαν όταν άκουσαν τηλε-σχολιαστή των «οκτώ» να λέει: Μακάρι να έρθουν!
Κάποιοι από αυτούς, τους ..«οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», είναι συνταξιούχοι, ίσως είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτονται την Ελλάδα, για ανάγκες κάποιας αποστολής.. ίσως ξαναδούν γνώριμα μέρη, ίσως ξαναδούν παλιούς χωρικούς, όσοι έμειναν τέλος πάντων..

Η πίκρα είναι τεράστια για την Ελλάδα, που όρθωσε κάποτε το ανάστημά της και με την ηρωική αντίστασή της άλλαξε τη ροή του πολέμου. Αναχαίτισε και επιβράδυνε την εξέλιξη του εφιάλτη.
Πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα, πληθυσμιακά και δομικά, έναντι των υπολοίπων χωρών που αντιστάθηκαν στη ναζιστική θηριωδία.
Και συνεχίζει να πληρώνει, γιατί ποτέ δεν αποζημιώθηκε, ούτε προστατεύτηκε για να αναπτυχθεί, όπως έγινε για τον Γερμανό κατακτητή, στη βάση διεθνών συμφωνιών.
Το αντίθετο, η Ελλάδα, με τη μόνιμη εξ’ ανατολών απειλή και τα στημένα επεισόδια, συνέχισε να εξ-οπλίζεται (με όλα τα ελαττωματικά και άσφαιρα) από τον άλλοτε κατακτητή που στη συνέχεια έγινε «σύμμαχος –καλός» πωλητής όπλων και ταυτόχρονα στυγνός δανειστής.
Επιπλέον η Ελλάδα φορτώθηκε το μεγαλύτερο ρεύμα λαθρομεταναστών, για λογαριασμό των «συγγενών» μας της μεγάλης Ευρωπαϊκής οικογένειας. Έμεινε απροστάτευτη με μία βόμβα δύο εκατομμυρίων αλλοεθνών και αλλόθρησκων στα σπλάχνα της.
Η σημερινή εξαθλίωση (οικονομική και κοινωνική) της Ελλάδας που «άνοιξε» τη  πόρτα στον οικονομικό κατακτητή, έχει ξυπνήσει τις πιο μακάβριες και ελεεινές μνήμες.
Οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά, για ποιο λόγο βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση υποτέλειας και απώλειας εθνικής κυριαρχίας.
Σίγουρα όχι γιατί είναι τεμπέληδες και διεφθαρμένοι, όπως διατείνεται η διεθνής προπαγάνδα.
Η ίδια προπαγάνδα, διαφημίζει την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, ως σωτήρια και ζητά τη συμμετοχή των ξένων κοινοβουλίων για την έγκριση της χρηματοδότησης της Ελληνικής σωτηρίας.
Αστείο, μιλούμε για μία ακόμη ΠΩΛΗΣΗ, προς τη χώρα μας και όχι βοήθεια. Αγοράζουμε χρήμα πολύ ακριβά, για να πληρώσουμε πάλι χρήμα που παλαιότερα είχαμε αγοράσει φθηνότερα. Δηλαδή χρεωνόμαστε ακόμη χειρότερα και βυθιζόμαστε σε χειρότερη ύφεση για συναλλαγές αέρα. Ανάπτυξη πουθενά..
Εμείς το μόνο που καταφέραμε ως κράτος είναι να κερδίσουμε λίγο χρόνο, πανάκριβο μεν.. αλλά λίγο ακόμη, υπό τη διεθνή απειλή του χάους και της πτώχευσης, μήπως και καταφέρουμε και ξυπνήσουμε..
Γιατί τα ξένα κοινοβούλια δεν ψήφισαν ποτέ, όταν δανειζόμασταν για να αγοράζουμε «γερμένα» υποβρύχια; Ή όταν παραδίδετο η χώρα στις ξένες εταιρικές μίζες; Τότε η προπαγάνδα δεν έβρισκε σημεία αλληλεγγύης;
Μην γελιόμαστε όμως, και μην χάνουμε τον εθνικό μας προσανατολισμό. Πρωτίστως, ευθύνονται αυτοί, οι εκ των έσω, που διαχρονικά επέτρεψαν στους «έξω» να κάνουν τη δουλίτσα τους.
Την βίαιη αποικιοποίησή της, η Ελλάδα, καλείται εκ νέου να αποτρέψει.
Αυτή τη φορά, ..με άλλα όπλα.
Να αναχαιτίσει επίσης, το μεγάλο ρεύμα οικονομικής κατοχής που επεκτείνεται σε όλη τη Νότιο Ευρώπη, με πρώτο θύμα την πατρίδα μας.
Προτάσσοντας την πολιτική και κοινωνική συνοχή της για το μεγάλο εθνικό όραμα, που είναι αυτό της ανάπτυξης και αξιοποίησης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της.
Όσων προλάβει.. όσων δεν έχουν προ-πωληθεί..
Υ.Γ.
Όσοι αντιδρούν στην «επίσκεψη» Γερμανών εφοριακών και άλλων ξένων επιτρόπων, που διασφαλίζουν την ορθή λειτουργία του πακέτου «διάσωσης»-δανείου τους, δεν θα έπρεπε..
Και η γκιλοτίνα, όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα, συνοδευόταν από Γάλλο δήμιο που θα εκπαίδευε και θα εγγυούταν την καλή της λειτουργία..

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative