Social Icons

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ - ΕΣΤΙΑΣ


 
«Ταφόπλακα» σε παροχές - αδιέξοδα για τους εργαζόμενους
 
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι τόσο στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) όσο και στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), όπως αποφάσισαν στις χτεσινές γενικές τους συνελεύσεις, ενάντια στους σχεδιασμούς κυβέρνησης - τρόικας για το κλείσιμο των Οργανισμών. Ηδη οι εργαζόμενοι στον ΟΕΚ έχουν προχωρήσει σε επ' αόριστον κατάληψη του κτιρίου, ενώ απεργία διαρκείας αποφάσισαν αντίστοιχα και οι εργαζόμενοι του ΟΕΕ. Σήμερα οι εργαζόμενοι των δύο Οργανισμών, που απειλούνται με απόλυση (1.400 συνολικά και στους δυο Οργανισμούς), προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Παρέμβαση στη γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΕΚ έκανε ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.
Το ενδεχόμενο λουκέτο στους δυο Οργανισμούς θα σημάνουν το τέλος:
  • Του (ήδη κουτσουρεμένου) κατασκευαστικού προγράμματος του ΟΕΚ.
  • Της επιδότησης ενοικίου 60.000 οικογενειών.
  • Της παροχής 10.000 δανείων που ανά έτος χορηγεί ο ΟΕΚ για την αποπεράτωση και την επισκευή κατοικίας.
  • Της επιδότησης επιτοκίου για όσους έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες.
  • Των υπό εξέλιξη κατασκευαστικών προγραμμάτων του Οργανισμού (20 οικισμοί πανελλαδικά - περιλαμβάνουν 1.300 κατοικίες - εκ των οποίων 5 οικισμοί με 200 κατοικίες που μόλις ξεκίνησαν).
  • Των ολοκληρωμένων οικισμών για τους οποίους έχουν κληρωθεί οι κατοικίες και περιμένουν οι δικαιούχοι τους να στεγαστούν.
  • 25 βρεφονηπιακών σταθμών του Οργανισμού που φιλοξενούν 2.000 παιδιά εργαζομένων στα οποία παρέχονται δωρεάν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες και διατροφή, στηρίζοντας έτσι ουσιαστικά την εργαζόμενη μητέρα και την οικογένεια.
  • Του κοινωνικού τουρισμού.
  • Των δελτίων θεάτρου και βιβλίων.
  • Των θερινών και χειμερινών εκδρομικών προγραμμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative