Social Icons

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Σε ρότα ανατροπής



Την ώρα που η ΓΣΕΕ κάθεται στο τραπέζι του «διαλόγου» της σφαγής των εργασιακών δικαιωμάτων με τον ΣΕΒ, που ετοιμάζονται νέες εγκληματικές μειώσεις μισθών, τα στοιχεία καταστροφής της εργατικής δύναμης είναι δραματικά και τραγικά ταυτόχρονα. Η αύξηση της ανεργίας στο 19,2% μαζί με τη μείωση των μισθών το 2012 συγκριτικά με το 2009 φέρνουν απώλειες στο εργατικό εισόδημα 9,2 δισ. ευρώ (μείωση κατά 25,7%), απώλεια εσόδων για το ΙΚΑ κατά 4,2 δισ. ευρώ, για 2,2 εκατομμύρια εργαζόμενους ή το 94% του συνόλου των μισθωτών. Η κρίση καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις και πρώτ' απ' όλα και συντριπτικά την εργατική δύναμη.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία. Η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων, που πασχίζει για τη σωτηρία του κεφαλαίου, μετακυλίει τις συνέπειες της κρίσης στην εργατική τάξη για να γλιτώσει όσο γίνεται το κεφάλαιο από την αναπόφευκτη καταστροφή τμημάτων του (πτώση κερδών, κλείσιμο επιχειρήσεων). Φυσικά, οι καπιταλιστές δε χάνουν, έχουν συσσωρεύσει εισοδήματα και κεφάλαιο. Η καταστροφή της εργατικής τάξης (ανεργία, φτώχεια) δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας. Φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση στον καπιταλισμό δεν υπάρχει. Η μόνη λύση είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, για αξιοποίηση όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων και πηγών της χώρας σε όφελος του λαού, με αποδέσμευση από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους. Αυτό μόνο η εργατική - λαϊκή εξουσία μπορεί να το κάνει. Ηδη, τα αστικά κόμματα, η συγκυβέρνηση έχουν τριγμούς, αδυναμίες χειραγώγησης των εργαζομένων στην αστική πολιτική, δυσκολίες διαχείρισης της κρίσης, ζόρι να περάσουν τα μέτρα. Να τους μεγαλώσουμε τα ρήγματα, να εμποδίσουμε τα μέτρα, με την καθολική σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους συμμάχους του, την πολιτική του, στη ρότα ανατροπής τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative