Social Icons

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Δημόσιο: Ως 60.000 απολύσεις – Μειώσεις μισθού σε 280.000


Αυτή τη φορά το “κραχ” στο δημόσιο, εργασιακά, θα είναι οριστικό. Το νέο μνημόνιο ξεκάθαρα παραπέμπει όχι απλά σε 15.000 απολύσεις δια της εφεδρείας, αλλά σε τόσο μεγάλες μειώσεις στις δαπάνες που παραπέμπουν αφενός σε μειώσεις μισθών και αφετέρου σε δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, πλέον των 150.000 υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν κυρίως μέσω συνταξιοδότησης.Το νέο μνημόνιο προβλέπει συρρίκνωση δημόσιων οργανισμών, συγχώνευση άλλων, αλλά και κλείσιμο αρκετών.
Αυτό και μόνο οδηγεί σε μείωση των οργανικών θέσεων, αλλά δεν είναι οι μόνες περικοπές. Παράλληλα μειώνονται κατά 200 οι εφορίες της χώρας, ενώ μπαίνουν λουκέτα σε υπηρεσίες και φορείς των ΟΤΑ. Ταυτόχρονα το κράτος θα παραχωρήσει αρμοδιότητες σε ιδιώτες, κάτι που θα σημάνει υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο, άρα υπηρεσίες στις οποίες θα μπει λουκέτο.

Σε όλα τα παραπάνω δεν υπολογίζεται ο αριθμός (μόνο αυτός έχει διαρρεύσει) των 15.000 ατόμων που θα βρεθούν άμεσα σε εφεδρεία, θα λαμβάνουν για ένα χρόνο μόνο το 60% του μισθού τους (περίπου 500 ευρώ) και μετά το πέρας 12 μηνών θα απολυθούν.

Σύμφωνα με στελέχη των δυο μεγάλων κομμάτων από όλα τα παραπάνω προκύπτει ένας αριθμός πλεονάζοντος προσωπικού περί τις 60.000. Άνθρωποι που θα δουν την έξοδο από το Δημόσιο.

Οι περικοπές γίνονται με βάση το ΑΕΠ, η τρόικα “δουλεύει” με ποσοστά, ζήτησε μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 2,5% καθώς (με τις περικοπές που εκείνοι επέβαλαν) έπεσε το ΑΕΠ. Η μείωση αυτή αντιστοιχεί σε 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Για να υπάρχει μια τάξη μεγέθους αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η μείωση που θα επέλθει στους μισθούς 280.000 υπαλλήλων (ένστολων, δικαστικών, πανεπιστημιακών, ιατρών κλπ) δεν αντιστοιχεί παρά στο 0,2%. Έτσι προκύπτουν οι χιλιάδες απολύσεις.

Οι προς απόλυση υπάλληλοι λέγεται πως θα ενταχθούν στο ιδιαίτερο καθεστώς εφεδρεία που περιγράψαμε πιο πάνω (500 ευρώ το μήνα για έναν χρόνο και μετά απόλυση).

Παράλληλα όμως στο νέο μνημόνιο περιγράφεται σαφώς ότι παραμένει ο περιορισμός των προσλήψεων σε σχέση με τις απολύσεις στο ένα προς πέντε που μπορεί να μετατραπεί σε πάγωμα, εάν προκύψει ότι τα έξοδα “ξεφεύγουν”...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative