Social Icons

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Δήμαρχοι-περιφερειάρχες: «Στα κάγκελα» για μείον €400 εκατ., «Καλλικράτη 2»


Έντονες αντιδράσεις από τους δημάρχους αλλά και τους περιφερειάρχες της χώρας αναμένονται μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, τον «Καλλικράτης 2», και την επιβεβαίωση των πληροφοριών που δημοσίευσε η aftodioikisi.gr για τις απαιτήσεις τής τρόικας να μειωθούν δραματικά τα κονδύλια προς την Αυτοδιοίκηση για το 2012.
Ήδη, ο πρόεδροι των δύο Ενώσεων (ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ), Γ. Σγουρός και Κ. Ασκούνης αντίστοιχα, έπειτα από συνάντησή τους την περασμένη Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους,  ενώ τις επόμενες ημέρες, εφόσον δεν υπάρξη αλλαγή πλεύσης από το ΥΠΕΣ, θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες αντιδράσεις από τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης.

Γιατί αντιδρούν οι δήμαρχοι

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, πλην της μείωσης των 300+100 εκατ. ευρώ οι δήμαρχοι εστιάζουν:
-       Στη μείωση του αριθμού των αντιδημάρχων, καθώς υποστηρίζουν ότι θα εντείνει τη δυσλειτουργία των δήμων, με την έννοια ότι οι αντιδήμαρχοι κάλυπταν σε μεγάλο βαθμό τις μεγάλες ελλείψεις στελεχών.
-       Στο γεγονός ότι δε λύθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που ανέδειξε η aftodioikisi.gr ώστε να λειτουργήσει η αυτεπιστασία.
-       Στο ότι δεν ικανοποιήθηκε ένα βασικό αίτημα: η κατηγορία για παράβαση καθήκοντος που αντιμετωπίζουν πολλοί δήμαρχοι για μικροπαραλείψεις των υπηρεσιών, να αφορά στο αν ο δήμαρχος από δόλο ή παράλειψη προκάλεσε ζημία στο δήμο (σχετική απόφαση ελήφθη στο Συνέδριο της Κομοτηνής).

Σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ, ενώ οι τελικές για τον τρόπο αντίδρασης των δημάρχων θα συζητηθούν σε συνεδρίαση του δ.σ. στη 1 το μεσημέρι της ερχόμενης Τετάρτης, τρεις, δηλαδή, ώρες μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση.

Γιατί αντιδρούν οι περιφερειάρχες

Από την άλλη μεριά οι περιφερειάρχες είναι «στα κάγκελα» για δύο, κυρίως, λόγους:
- Τη μεταφορά των περιφερειακών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις που στην ουσία ακυρώνει το ρόλο των αιρετών περιφερειών.
- Τη δημιουργία χωρικών επιτροπών ανά νομό, ενισχύοντας τους αντιπεριφερειάρχες και, όπως υποστηρίζουν, «θολώνοντας» το θεσμό της αιρετής περιφέρειας με την επαναφορά, στην ουσία, με έμμεσο τρόπο των παλιών νομαρχιών (νυν περιφερειακών ενοτήτων).
Σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη σημερινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΝΠΕ, ενώ οι τελικές θα παρθούν μετά τη συνάντηση που θα έχει η ΕΝ.ΠΕ. στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Γιαννίτση.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative