Social Icons

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Νόμος του κράτους το Μνημόνιο 2



Με 199 "ναι" υπερψηφίστηκε το Μνημόνιο 2 και το PSI. Διαβάστε ποιοι βουλευτές κινήθηκαν εκτός κομματικής γραμμής. Βαριά τραυματισμένα τα κόμματα εξουσίας

Σε μια δραματική συνεδρίαση, ίσως την πιο κρίσιμη της Μεταπολίτευσης, η Βουλή υπερψήφισε το Μνημόνιο 2 και το PSI με 199 βουλευτές να λένε "ναι" στα σκληρά μέτρα και να εξουσιοδοτούν τον πρωθυπουργό να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση.
Διαβάστε τι συνέβη λεπτό προς λεπτό στη Βουλή και πώς φτάσαμε στην υπερψήφιση του Μνημονίου 2.
Στην ψηφοφορία στη Βουλή πήραν μέρος 278 βουλευτές. Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν 199, ενώ καταψήφισαν 74.
Πέντε βουλευτές δήλωσαν "παρών", ενώ απουσίαζαν από την ψηφοφορία 22 βουλευτές.
Είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ , παρά την κομματική γραμμή, καταψήφισαν το νομοσχέδιο ή απείχαν από την ψηφοφορία.
Το νομοσχέδιο καταψήφισαν είκοσι βουλευτές της ΝΔ και ένας συνάδελφός τους απείχε.
Δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ οι κ.κ. Βορίδης και Γεωργιάδης δεν απείχαν από την ψηφοφορία όπως αποφάσισε το κόμμα τους, έμειναν στη Βουλή και υπερψήφισαν το νομοσχέδιο.
Αρκετές ήταν οι διαφοροποιήσεις βουλευτών, του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι ενώ ψήφισαν το νομοσχέδιο επί της Αρχής καταψήφισαν το άρθρο 1 που αφορά τις αλλαγές στα εργασιακά.
Διαβάστε αναλυτικά τι μέτρα περιλαμβάνει το Μνημόνιο 2
Το αποτέλεσμα πάντως θεωρήθηκε "επαρκές" από το Μέγαρο Μαξίμου κα ικανό να πείσει τους εταίρους μας ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, για να πάρει το νέο δάνειο.
Βροχή διαγραφών σε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ
Οι διαφοροποίησεις από την κομματική γραμμή προκάλεσε μεγάλη κρίση σε ΠΑΣΟκ, Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ, καθώς οι αρχηγοί τους έθεσεαν εκτός τους διαφωνούντες.
Με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θέτει εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος τους 22 βουλευτές που είτε καταψήφισαν το σύνολο του νομοσχεδίου είτε απείχαν από την ψηφοφορία.
Με δική του επιστολή στο κ. Πετσάλνικο ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε ότι τίθενται εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας οι 20 βουλευτές που καταψήφισαν το νομοσχέδιο και ο ένας (Μ. Κεφαλογιάννης) που απουσίαζε από την ψηφοφορία
Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Αυγενάκης που ανήκει στο κόμμα της κας Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία) απουσίαζε από την ψηφοφορία, ενώ το κόμμα του είχε δηλώσει ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο. Ωστόσο η κα Μπακογιάννη δεν θα τον διαγράψει τελικά.
Τους βουλευτές Μ. Βορίδη και Α Γεωργιάδη που υπερψηφισαν το νομοσχέδιο, έθεσε εκτος κοινοβουλευτικής ομάδος του ΛΑΟΣ ο Πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης.
Η επόμενη μέρα της ιστορικής αυτής απόφασης, βρίσκει τους πολίτες σαστισμένους και φοβισμένους, αλλά και τα πολιτικά κόμματα βαριά τραυματισμένα.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative