Social Icons

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Εξεταστική για το "φουσκωμένο" έλλειμμα του 2009



της Μαρίνας Μάνη

Άλλη μία Εξεταστική επιτροπή της Βουλής «πιάνει δουλειά» στις επόμενες ημέρες. Αυτή τη φορά, για να διερευνήσει τις καταγγελίες ότι το οικονομικό επιτελείο της νεοεκλεγμένης κυβέρνησης Παπανδρέου «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009, εξαιτίας του οποίου ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια της κρίσης.
Το σίγουρο είναι ότι μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες της και να εκδοθεί πόρισμα (ή πορίσματα, όπως συνηθίζεται) η Βουλή …δεν μπορεί να διαλυθεί για να προκηρυχθούν εκλογές. Ως deadline αυτής της διαδικασίας ορίσθηκε η 23η Μαρτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, ωστόσο ουδείς μπορεί να αποκλείσει παράταση των εργασιών της Εξεταστικής, όπως έχει συμβεί σε όλες τις περιπτώσεις μέχρι τώρα. Εξέλιξη που θα «βοηθήσει» τη Λ.Συγγρού να εγκαταλείψει και επισήμως τη θέση της για προπασχαλινές κάλπες – οι οποίες, ουσιαστικά, έχουν αποκλεισθεί. «Θα θέλαμε Εξεταστική μετά τις εκλογές»

Αυτός ήταν και ο (βασικός) λόγος που οδήγησε τη ΝΔ … στην καταψήφιση της πρότασης για σύσταση της εν λόγω Εξεταστικής, παρά το γεγονός ότι είχε αναγάγει σε μείζον θέμα τη διερεύνηση των «πράσινων» greek statistics. Επισήμως, χαρακτήρισε «άκαιρη» τη χρονική στιγμή γι΄αυτή τη διαδικασία και επέμεινε (δια του εισηγητή της Χρ. Σταϊκούρα) να γίνει μετά τις εκλογές από τη νέα Βουλή ώστε να υπάρχει «άνεση χρόνου» για εις βάθος διερεύνηση.

Την πρόταση για την Εξεταστική έκαναν 111 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ την άμεση σύστασή της υποστήριξε ο «βαλλόμενος» πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου «για να μην αιωρείται το θέμα», όπως είπε. Η πρόταση «πέρασε» με 168 «ναι» (ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Δημοκρατρική Αριστερά), 76 «όχι» ΝΔ) και 12 «παρών» (ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) ενώ οι τέσσερις βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν παρέστησαν στη ψηφοφορία.

Ψάχνουν – ακόμη – τον βουλευτή

Κι ενώ για το έλλειμμα του 2009 και για τη δραστηριότητα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής συστάθηκε Εξεταστική, ολόκληρη η Βουλή εξακολουθεί να «ψάχνει» τον βουλευτή που «έβγαλε» στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011 – δηλαδή τη χρονική στιγμή που είχε κορυφωθεί η αγωνία για το εάν η χώρα θα χρεοκοπήσει.

Γαϊτανάκι …

Για δεύτερη ημέρα χθες συνεχίσθηκε το γαϊτανάκι των αρμοδιοτήτων που παραπέμπει στη γνωστή λαϊκή ρήση … για τον σκύλο και την ουρά του.

- Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου πρότεινε να κληθεί εκ νέου στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της Αρχ΄ςη για το μαύρο χρήμα Παναγιώτης Νικολούδης και, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, να αποκαλύψει το όνομα «ώστε μετά η Βουλή να κάνει το καθήκον της».

- Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γρηγόρης Νιώτης είπε ότι «συζήτησε με τον υπουργό» την εν λόγω πρόταση, αλλά απηύθυνε έκκληση στον βουλευτή… να αυτοαποκαλυφθεί.

Επικαλούνται και … τη Μέρκελ

Όλες οι πλευρές αναδεικνύουν το γεγονός ότι η ενέργεια του βουλευτή «ήταν νόμιμη αλλά δεν ήταν ηθική», οπότε πρέπει ο ίδιος να αναλάβει τις ευθύνες του. Επικαλέσθηκαν μάλιστα και χθεσινή αναφορά … της Αγκελα Μέρκελ σε κάποιους πλούσιους Έλληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αν και – κατά κοινή ομολογία – η Γερμανίδα καγκελάριος δεν αναφερόταν μόνο στον βουλευτή…

Κανείς δεν ρώτησε

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ.Νικολούδης έκανε την αποκάλυψη όχι σε κάποια κατ΄ιδίαν συζήτηση, αλλά σε συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Κανένα μέλος της οποίας δεν ζήτησε επί τόπου να μάθει ποιος ήταν ο βουλευτής που φυγάδευσε το εκατομμύριο την ώρα που η χώρα έδειχνε να καταρρέει…




Πηγή:www.capital.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative