Social Icons

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εντονες αντιδράσεις για το νέο δόγμα των ΗΠΑ


Αυστηρότατη προειδοποίηση απηύθυνε χθες το Πεκίνο στην Ουάσινγκτον, καλώντας την αμερικανική κυβέρνηση «να προσέχει τα λόγια και τις πράξεις της» και βεβαιώνοντας ότι στο εξής η Κίνα θα παρακολουθεί στενά τις συνέπειες της αμερικανικής στρατηγικής στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας. Στην πρώτη, ηχηρότατη, αντίδρασή της στη νέα στρατηγική των ΗΠΑ που ανακοινώθηκε προχθές, η Κίνα εξέφρασε τόσο την ανησυχία της όσο και τις σαφείς επιφυλάξεις της για την απόφαση του Λευκού Οίκου να μεταθέσει το κέντρο βάρους της εν γένει πολιτικής του στην Ασία.
Στη νέα στρατηγική, οι ΗΠΑ δεσμεύονται να διατηρήσουν μεγάλες βάσεις στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα και να αναπτύξουν πλοία και αεροσκάφη στη βόρεια περιοχή της Αυστραλίας. Η νέα στρατηγική προβλέπει μάλιστα δράσεις για την αποτροπή τυχόν προσπαθειών του Ιράν και της Κίνας να περιορίσουν την πρόσβαση των ΗΠΑ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας και στα Στενά του Ορμούζ.

Αβάσιμες κατηγορίες

«Οι κατηγορίες που εξαπολύονται σε αυτό το έγγραφο εναντίον της Κίνας είναι εντελώς αβάσιμες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, Γκενγκ Γιανσένγκ και εξέφρασε την ελπίδα «οι ΗΠΑ να ακολουθήσουν το ρεύμα της εποχής και να ασχοληθούν με την Κίνα και τον κινεζικό στρατό με αντικειμενικό και λογικό τρόπο, να προσέχουν τα λόγια τους και να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και των στρατών τους». «Οι κατηγορίες εναντίον της Κίνας δεν έχουν βάσει και είναι εντελώς ανυπόστατες», συμπλήρωσε και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Λιου Βεϊμίν και επισήμανε ότι η Κίνα «είναι προσκολλημένη στην οδό της ειρηνικής ανάπτυξης, της ανεξάρτητης και ειρηνικής εξωτερικής πολιτικής και σε μία αμυντική πολιτική άμυνας». Στις ΗΠΑ, ωστόσο, τόσο η ενίσχυση των ναυτικών ικανοτήτων της Κίνας, με υποβρύχια και αεροπλανοφόρα, όσο και οι αυξημένες πυραυλικές της δυνατότητες αρκούν για να σημάνουν «κόκκινο συναγερμό» και να μεταφέρουν το κέντρο βάρους της αμερικανικής στρατηγικής στα βάθη της Ασίας.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative