Social Icons

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΧΥΔΑΙΩΝ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΩΝ


Ακούγοντας τον Αποστόλη στην εκπομπή της Μενεγάκη να καταφέρεται κατά πάντων ή κυρίως κατά αυτών που δεν ψήφισαν όπως λέει την μεγάλη ''επένδυση'' των 30 εκατομμυρίων ευρώ και αισθανόμενος βαθιά προσβεβλημένος γιατί ουδέποτε αισθάνθηκα ότι είμαι χυδαίος και εξευτελισμένος θα 'θελα να πω λίγα πράγματα γιατί εγώ δεν μπορώ ούτε να βγαίνω στα ΜΜΕ ούτε να καταφέρομαι εναντίον ανθρώπων χαρακτηρίζοντας τους χυδαίους και εξευτελισμένους.

Θα προσπαθήσω με λίγα λόγια να εξηγήσω τι ακριβώς είναι αυτή η ''επένδυση'' και τι ακριβώς συνέβη εκείνη την περίοδο για να μπορέσει ο κόσμος να μάθει και να καταλάβει. Ξεκαθαρίζω πως αυτή είναι η δικιά μου γνώμη.

Όταν έχεις κάτι σπουδαίο στο μυαλό σου και είσαι Δήμαρχος πρέπει αυτό να το δρομολογείς σεβόμενος τους δημοτικούς σου συμβούλους και το αξίωμα της πλειοψηφίας και της ελεύθερης έκφρασης της βούλησης τους. Αυτό βέβαια γνωρίζω πολύ καλά κι από πρώτο χέρι αν συνέβαινε η όχι στον συνδυασμό σου Αποστόλη. Αλλά σε αυτό ας απαντήσουν οι εναπομείναντες δημοτικοί σου σύμβουλοι. Ας δούμε λοιπόν τι κατ'εμένα έπρεπε να γίνει και τι έγινε. Η λογική ακολουθία θα έπρεπε να είναι λοιπόν η εξής:

• ΒΗΜΑ 1ο:

Αποφασίζω μετά από συζήτηση με τα μέλη του συνδυασμού μου (δηλαδή με τους δημ. συμβούλους μου) την αναγκαιότητα μιας τέτοιας επένδυσης στην περιοχή μου. Αυτή η συνάντηση και η συζήτηση δεν έγινε ποτέ. Έγιναν συναντήσεις για να ανακοινωθεί η απόφαση του Δημάρχου να προχωρήσει σε αυτήν την ''επένδυση''. Το θέμα το επεξεργάστηκε η στενή ομάδα του Δημάρχου, δηλαδή ο Δήμαρχος, κάποιοι σύμβουλοι (ειδικοί έμμισθοι σύμβουλοι του Δήμου ) και όχι βέβαια δημοτικοί σύμβουλοι και ο κύριος καθηγητής που έφερε το πρόγραμμα. Με λίγα λόγια δεν υπήρξε απόφαση της πλειοψηφίας να γίνει κάτι τέτοιο, πράγμα το οποίο αποδεικνύεται με το αποτέλεσμα. Ούτε στο γραφείο του δεν τους φώναξε για 5 λεπτά να τους ενημερώσει. Τις ενημερώσεις τις εκανε κάποια κυρία έμμισθη ειδική συμβουλός του.

Bήμα 2ο :

Κάνω μια σοβαρή μελέτη κι όχι αυτήν την ανεκδιήγητη έκθεση ιδεών. Αυτό το εργοστάσιο επεξεργασίας λυμάτων ελαιοτριβείων θα γινόταν με ΣΔΙΤ δηλαδή με σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και όπως λέει ο Αποστόλης με ευρωπαϊκά μόνο κεφάλαια και πως θα έπρεπε να βιαστούμε γιατί οι ιδιοκτήτες των ελαιοτριβείων θα πλήρωναν η πρόστιμα ή θα αναλάμβαναν μεγάλο βάρος γιατί θα έπρεπε οι ίδιοι μόνοι τους να διαχειριστούν αυτά τα λύματα. 

Αυτή λοιπόν η μελέτη δεν περιείχε καταρχάς χωροθέτηση. Για να καταλάβει ο κόσμος τι σημαίνει χωροθέτηση στο δημοτικό συμβούλιο όταν τον ρώτησαν τον Αποστόλη που θα γίνει δεν ήξερε. Ακούστε κι ένα τραγελαφικό. 1 ώρα πριν το δημοτικό συμβούλιο έλεγε πως θα γίνει σε ένα χώρο στην Πελασγία που ήταν δωρεά στον Δήμο και όπου ο δωρητής ανέφερε ρητά ότι απαγορευόταν τέτοια χρήση της γης που δώρισε. Το κυριότερο; Ήταν κοντά σε αρχαιολογικό χώρο. Ούτε που το ήξερε. Πήγε λοιπόν στο δημοτικό συμβούλιο να εισηγηθεί εργοστάσιο 30 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να ξέρει που θα γίνει το εργοστάσιο. Αυτός μπορεί να μην έχει πρόβλημα που θα γίνει αλλά οι δημοτικοί σύμβουλοι που ψηφίζουν και που θα συνεχίσουν όσο ζουν να ζουν στον τόπο τους έπρεπε να ξέρουν γιατί αυτό το εργοστάσιο θα ήταν κοντά σε περιουσίες ή σπίτια κάποιων δημοτών.

Ακούστε και το άλλο. Στο διοικητικό συμβούλιο αυτης της εταιρίας θα συμμετείχε και μέλος της δημοτικής αρχής. Πουθενά δεν αναφερόταν ούτε η σχέση του Δήμου στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, ούτε οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα αλλά ούτε και οι οποιεσδήποτε υποχρεώσεις του Δήμου σε αυτήν την εταιρία. Αυτά θα τα πούμε αργότερα είπε ο Αποστόλης. Αυτά θα πούμε αργότερα Αποστόλη; Αυτά πρέπει να τα πούμε πριν απ 'όλα. Αυτά θα τα πούμε πριν ψηφίσουμε. Επειδή στην Ελλάδα ζούμε και επειδή η χώρα μας είναι μικρή τον ρώτησαν κάποιοι που έχει πετύχει άλλη επένδυση ΣΔΙΤ. Η απάντηση ήταν πουθενά αλλά εδώ θα πετύχει. Δεν λέω πως είχες δόλο αλλά ρε Αποστόλη σε 10 στρέμματα γης 1.200.000 ευρώ χωματουργικά πως τα δικαιολογείς; Τι θα γινόταν αν αυτό το εργοστάσιο σταματούσε να δουλεύει και εκεί γινόταν απόθεση όλου του όγκου λυμάτων γιατί όπως σου είπα στην Ελλάδα ζούμε τι θα έκανε ο Δήμος;

Υπάρχει βέβαια και το σπουδαιότερο όλων. Το γεγονός ότι αυτό το εργοστάσιο βασιζόταν σε μια ευρεσιτεχνία κάποιας εταιρίας που δεν είχε εφαρμοστεί πουθενά στον κόσμο. Δεν επρόκειτο δηλαδή για μια εφαρμοσμένη μέθοδο με σίγουρα αποτελέσματα αλλα για μια μέθοδο που θα δοκιμαζόταν ουσιαστικά για πρώτη φορά στον Δήμο Στυλίδας. Θυμάσαι Αποστόλη που φώναζες τότε για την Μαντέ; Ότι αυτή η μέθοδος δεν είχε εφαρμοστεί πουθενά, ότι δεν έλεγε που θα γίνουν οι καλαμώνες, ότι ήταν ιδιωτική εταιρία αυτή που παρουσίαζε αυτή την μέθοδο; Θυμάσαι Αποστόλη ή δεν θυμάσαι; Τώρα μάλλον σε βοήθησα να θυμηθείς. Αυτό ακριβώς έγινε και με την περίπτωση του εργοστασίου. Επειδή κορόιδα δεν είμαστε κατάλαβε κάτι, αν και το ξέρεις πριν από μένα. Η υπόθεση αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για οποιοδήποτε ιδιώτη επιχειρηματία να φάει ευρωπαϊκό χρήμα. Γι αυτό ακριβώς και το μεγάλο ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Τεράστιο ποσό για 5 γούρνες μια αποθήκη 1000 τετραγωνικών, 50 κάδες και 3-4 αυτοκίνητα. Δεν λέω πως έχεις δόλο και το ξεκαθαρίζω αλλά έχοντας στο μυαλό μου όλα αυτά και κυρίως όλα όσα δεν μας εξήγησες, αν αυτό το εργοστάσιο άξιζε να γίνει τότε δεν έγινε όχι λόγω της μη ψήφισης του από εξευτελισμένους και χυδαίους, αλλά λόγω της δικιάς σου τσαπατσουλιάς και ανικανότητας να προχωρήσεις όπως ένας σοβαρός δήμαρχος. Τα γράμματα που δεν έμαθες κάποτε, δεν πίστευες ότι θα σου λείπανε σήμερα.

Πως λοιπόν να ψήφιζα όταν δεν ήξερα: 
• Που θα γίνει το εργοστάσιο.
• Τις υποχρεώσεις του Δήμου
• Την αποτελεσματικότητα της μεθόδου

Κάνε τα σωστά βήματα όπως σου τα περιέγραψα και θα δεις ότι θα ψηφιστεί από όλους. Αλλά τότε θα καταλάβεις και την δική σου ανεπάρκεια αλλά και των ειδικών σου συμβούλων που τζάμπα πληρώνουμε όλοι εμείς.

***Το ντιλάρισμα που θες να κάνεις με τα σκουπίδια το ξέρουμε καιρό. Αυτός με τα διόδια είναι. Τον θυμάσαι;;; Ξύπνησε ο κόσμος Αποστόλη. Τόλμα να τα βάλεις με τους ανθρώπους που ζούνε δουλεύοντας στην καθαριότητα και θα δούμε τι θα δούμε. Ήδη το συζητάνε. Το κόλπο το ξέρουμε Αποστόλη. Πρώτα τούς βγάζουμε ανεπαρκείς, μετά τεμπέληδες και μετά έρχονται οι ιδιώτες.

Και κάτι ακόμα

ΛΕΦΤΑ ΠΟΛΛΑ ΟΝΤΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.


Ένας "βέρος" Στυλιδιώτης

8 σχόλια :

  1. ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΓΡΑΦΙΚΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και σου εχουμε πει ρε Τολη ,μην ανοιγεις το στομα σου θα σε κραξουνε κατσε στα καναλια και ασε τον ναυαρχο να κανει τον δημαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΣ.
    ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ,ΤΗΝ ΝΑΤΑΛΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ESSPRESO ΤΟ 1,5 ΔΙΣ ΚΙΝΕΖΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΤΙΛΑΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΥΤΑ.
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΥΡΟ.
    ΤΩΡΑ ΑΝ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΔΕΝ ΒΟΥΤΑΕΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ,ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΚΑΙ ΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ, ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΠΩς ΕΙΠΕ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΝΟ 45 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΜΙΑ ΟΚΤΑΕΤΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ....
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ...ΠΑΛΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
    χυδαίος=πρόστυχος, ανήθικος, ποταπός, χαμερπής
    Από το μεγάλο Ελληνικό λεξικό

    Τα βαθιά μας συλλυπητήρια προς όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ!ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑΜΠΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑΚΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ.ΕΡΩΤΗΣΗ?Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ?ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΠΕ 20-25% ΜΕΤΑ 10-15%,ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ 1%?ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΣΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΠΟΥ ΖΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ.ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ.Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΜΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΙΜΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΟΨΙΜΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ...???ΤΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ??????????????ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ!ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ 12.30 Τι σε πειράζει αν είναι ο Νότης η κάποιος άλλος; Αυτά πού γράφει είναι αλήθεια η δεν είναι; Εάν δεν είναι πές μας τήν αλήθεια εσύ, και σταμάτα ποιά αυτήν τήν μιζέρια, βαρέθηκα ποιά να διαβάζω μίζερα πράματα σε αυτό το blog. Ε Λ Ε Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative