Social Icons

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ENAΣ ΣΤΥΛΙΔΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ


Ένας δικός μας νέος ο σεφ Γιάννης Κοσμαδάκης γιος της συμπολίτισσας μας Αθηνάς Βαρυπάτη-Κοσμαδάκη και του Στέλιου Κοσμαδάκη διαπρέπει σ' έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο όπως είναι αυτός της γεύσης..
Σ' αυτούς τους καιρούς τα δικά μας παιδιά μας κάνουν περήφανους.
Διαβάστε...

Εκεί που είχαμε αρχίσει να γράφουμε επικήδειους για τα κέντρο της Αθήνας, το Κολωνάκι επανέκαμψε δυναμικά και δεν προλαβαίνουμε τις αφίξεις! Νομίζω όμως ότι το Malconi’s θα αποδειχτεί το πιο ενδιαφέρον hot-spot της περιοχής φέτος… τουλάχιστον σε συνδυασμό και με την κουζίνα του. Σπεύδω να κάνω την μαντεψιά όχι μόνο γιατί δυσκολεύτηκα να βρω τραπέζι και τελικά το βρήκα γεμάτο με όμορφο κόσμο και παλμό εποχών προ κρίσης, αλλά και βλέποντας τι γίνεται στο ίδιο μου το site όπου τρεις στήλες αυτή την εβδομάδα γράφουν για αυτό το bar-restaurant!
Το παλιό Κολωνάκι Pizza έγινε εντελώς αγνώριστο με το λευκό τουβλάκι και τα μαύρα στοιχεία και απέκτησε έναν νεοϋορκέζικο αέρα που ενισχύεται μέσα με την μεταλλική μπάρα, τα ετερόκλητα, ντιζαϊνάτα καθίσματα και τα εμφανή στοιχεία τεχνητής φθοράς που μου έφεραν στο μυαλό το Pastis, στο Meatpacking district. Ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Μαλούχος, τόλμησε μάλιστα να ανοίγει το Malconi’s από το πρωί στις 8 ώστε να σερβίρει και πρωινό! Θα πάω με την πρώτη ευκαιρία γιατί δοκιμάζοντας τα ψωμιά που φτιάχνουν επιτόπου μου άνοιξαν την όρεξη και για το πρωινό τους.

Ο σεφ Γιάννης Κοσμαδάκης (ex- Altro) προτείνει μια ενδιαφέρουσα ιταλική κουζίνα και κερδίζει τις εντυπώσεις από την αρχή με το θαυμάσιο ψωμί του, αλλά και τις μπρουσκέτες με κιμά από σίγκλινο και αβγό ποσέ. Τα περισσότερα πιάτα του χαρακτηρίζονται από αυτή την βαθιά νοστιμιά για την οποία είναι ικανή η καλή, ιταλική κουζίνα. Το ριζότο με πικάντικη κολοκύθα, θυμάρι και μασκαρπόνε είναι γευστικότατο και σωστά βρασμένο και χυλωμένο (θα το ήθελα μια ιδέα λιγότερο υγρό πάντως). Τα σπαγκέτι βασιλικού με salciccia είναι πεντανόστιμα, αν μάλιστα η salciccia ήταν ψιλοκομμένη και οι πιπεριές λιγότερες και κομμένες σε πιο… βολικά κομμάτια δεν θα είχα τίποτα να τους προσάψω. Στα κύρια πιάτα, η κοτολέτα Milanese με ενθουσίασε με την τραγανή, χρυσαφένια κρούστα της, την ζουμερή σάρκα και το βουτυράτο άρωμα,  το ίδιο και το έξοχο Ossobuco που σιγομαγειρεύεται 18 ώρες και είναι απίθανα τρυφερό, χυμώδες και νόστιμο. Αν όλα τα πιάτα ήταν σε αυτό το επίπεδο θα μιλούσα για θρίαμβο της κουζίνας, όμως υπήρχαν και προβληματάκια. Η –θαυμάσια- μοτσαρέλα πνιγόταν στο Balsamico (αλήθεια τι είναι αυτή η μανία στην Ελλάδα που βάζουν το Balsamico με το κιλό;!), η ταλιάτα αν και σωστά ψημένη είχε τόσα μυρωδικά που έχανες το κρέας, και το λαβράκι ήταν σχετικά στεγνό και αδιάφορο.
Όμως αυτά τα μικροπροβλήματα πνίγονται από την ζωντάνια της ατμόσφαιρας, την ποιότητα των υπόλοιπων πιάτων και τα πολύ καλά γλυκά. Επιπλέον, η λίστα κρασιών αν και μικρότερη από ότι θα την ήθελα και με κάποιες ελλείψεις, έχει καλοδιαλεγμένες ετικέτες και σωστή τιμολόγηση, ενώ το σέρβις είναι άμεσο, όσο φιλικό πρέπει και με γνώση παρόλο που το μαγαζί μετράει λίγες μέρες λειτουργίας.
Τελειώνοντας να σας πω ότι η μουσική είναι καλή και ξεσηκωτική, μετά τις 12 όμως αφήνοντας έτσι περιθώρια για πολιτισμένο δείπνο και κουβέντα, ενώ στον από πάνω χώρο, ο Γιάννης Μαλούχος, ετοιμάζει και πιο βραδινό χώρο με live τις «Μέλισσες» αλλά και stand-up comedy.

Ανοιχτά: καθημερινά, όλη μέρα
Τιμή (€): € 50-60 ανά άτομο
Ιστοσελίδα: http://www.malconis.gr
Τηλέφωνα: (+30210) 7248920-2
Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 43 & Πλουτάρχου 23 , Κολωνάκι, Αθήνα

2 σχόλια :

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΜΑΣ ! ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΚΑΛΕΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ! 60 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΩΝΑΚΙΩΤΗ ! ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. geia sou re giannara...auta einai.enas shmmathiths sou!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative