Social Icons

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ - ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ - 48ωρη απεργία την ερχόμενη βδομάδα


Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τον επιζήμιο ρόλο των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν την επόμενη βδομάδα στις 12 και 13 Σεπτέμβρη οι εφοριακοί και τελωνειακοί υπάλληλοι ενάντια στο νέο μισθολόγιο που οδηγεί σε επιπλέον δραματική συρρίκνωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων. Την απόφαση για απεργία πήραν οι αντίστοιχες Ομοσπονδίες καθώς οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες ανακάλυψαν ξαφνικά ότι η κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και στη βάση των οποίων είχαν ματαιώσει, μία μέρα πριν, προγραμματισμένη 48ωρη απεργία.

Δεσμεύσεις ότι «η όποια διαφορά προκύψει μεταξύ των σημερινών συνολικών αποδοχών και των αποδοχών του νέου μισθολογίου θα διατηρηθεί ως προσωπική διαφορά» (δελτίο Τύπου Ομοσπονδίας Εφοριακών). Ομως προχτές ο υπουργός Οικονομίας, Ευ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι «η προσωπική διαφορά δεν μπορεί να τηρηθεί». Αποδεικνύεται σήμερα ότι η συνδικαλιστική πλειοψηφία με τη ματαίωση της προηγούμενης απεργίας πρόσφερε πολύτιμο χρόνο στην κυβέρνηση, καλλιέργησε εφησυχασμό και αυταπάτες στους εργαζόμενους.
Εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι οι ταξικές δυνάμεις είχαν καταδικάσει τη στάση των πλειοψηφιών, ενώ πολύ νωρίτερα, από τον περασμένο Μάρτη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο είχαν προειδοποιήσει τους εργαζόμενους σημειώνοντας σε ανακοίνωσή τους: «Κυβέρνηση - τρόικα - ΕΕ ρίχνουν όσο το δυνατόν πιο χαμηλά τους μισθούς, φορτώνουν όλες τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων (...) Με το νέο μισθολόγιο, η κυβέρνηση προωθεί ένα βασικό μισθό 700-800 ευρώ για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και από κει και πέρα αξιολόγηση, σύνδεση μισθού - αποδοτικότητας. Η περικοπή των μισθών αφορά όλους τους δημόσιους υπάλληλους, θα είναι οριζόντια και καθολική».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative