Social Icons

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Εισαγάγαμε ελαιόλαδο 1,5 εκατ. ευρώ από...τη Γερμανία!


Ελαιόλαδο από την Γερμανία, αξίας 1,5 εκατομμυρίων ευρώ εισήγαγε το 2010 η χώρα μας, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Αρχή.
Ο Γιώργος Γονιωτάκης, μέλος της ΓΕΣΑΣΕ εκτίμησε πως το ελαιόλαδο που εισήχθη ενδεχομένως να είναι...ελληνικό.
Συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της σε ελαιόλαδο καθώς, όπως είπε, έχει εγκαταλειφθεί εν μέρει η παραγωγή λόγω των χαμηλών τιμών. Αποτέλεσμα, σημείωσε, είναι η χώρα να κάνει εισαγωγές ακόμα και από ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία που εν διαθέτει ούτε ένα ελαιόδεντρο. Την ίδια ώρα, έκθεση του εμπορικού γραφείου της χώρας στην Κίνα διαπιστώνει ότι υπάρχουν συνεχείς και αυξανόμενες ανάγκες για εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου.


http://news.pathfinder.gr

2 σχόλια :

  1. τελικα εχει δικιο το κκε που λεει εξω απο την εοκ εδω και 30 χρονια ! βαλε τελωνειο και φορο στα εισαγωμενα να σου πω εγω αν θα κανουμε παλι την χωρα μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επομενο ηταν.Ποσες φορες δεν εχουμε ακουσει,δια στοματος Πρωθυπουργων,υπουργων Γεωργιας,Εμποριου και Οικονομικων,να τονιζουν,οτι η λυση στο προβλημα των χαμηλων τιμων στα αγροτικα προιοντα ειναι η ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ; Μονο, που ποτε δεν στηρηξαν μια τετοια προοπτικη.Τα ευρωπαικα κονδυλια,γι' αυτο το σκοπο δεν δωθηκαν ποτε σε παραγωγους,αλλα σε μεγαλες βιομηχανικες μοναδες,οι οποιες ητε "ενσωματωθικαν" στα μεγαλα "καρτελ",ητε καταβασαν ρολα,γιατι στοχο ειχαν να "φανε" τα λεφτα,και οχι να τα χρησιμοποιησουν για αναπτυξη.Αν το ελαιολαδο εξαγωνταν τυποποιημενο (εστω μια μεγαλη ποσοτητα)και εργατικα χερια θα ευρησκαν απασχολιση,και εισαγωγη συναλλαγματος θα ειχαμε.Εδω ακριβως ειναι το προβλημα.Ποτε,καμμια κυβερνηση δεν τολμησε να τα "βαλει" με τα "καρτελ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative