Social Icons

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

10 μέτρα-φωτιά αύριο στο υπουργικό



- Που καθορίζεται η έκτακτη εισφορά ανά εισόδημα
- 1 ευρώ/τ.μ. θα πληρώσουν όλοι για τα ακίνητα
- Πόσο αυξάνεται το φυσικό αέριο
- Στα 3 ευρώ τα “φτηνά” τσιγάρα
- Οι αυξήσεις σε φαγητό και φυσικό αέριο και τέλη κυκλοφορίας

Εκτός απροόπτου και μετά την έκτακτη συνάντηση με τους υπόλοιπους υπουργούς των Οικονομικών της Ευρωζώνης αύριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το τελικό σχέδιο των πρώτων 10 μέτρων.

Εκεί θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις σε επίπεδο κυβέρνησης για αλλαγές της τελευταίες στιγμής, ώστε ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου

Προγράμματος για τα νέα μέτρα ύψους...

6,5 δις ευρώ για φέτος, να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Κεντρικά ζητήματα στο μέτωπο των νέων μέτρων είναι το που θα «κάτσει η μπίλια» για την έκτακτη εισφορά και για την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας. Αυτή τη στιγμή τα σενάρια έχουν ως εξής:

1.Εκτακτη – μόνιμη εισφορά. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να επιβληθεί έκτακτη εισφορά – που θα διαρκέσει όμως έως το 2015 – στα εισοδήματα άνω των 8.000 ευρώ. Θα έχει αναδρομική ισχύ για τα εισοδήματα του 2010 και το ποσοστό φορολόγησης θα κλιμακώνεται από 1% έως 3% ή 4%.
Πιθανότατα από τα 8.000 ευρώ έως τα 20.000 ευρώ θα επιβάλλεται εισφορά με συντελεστή 1%, από τις 20.000 μέχρι τις 40.000 ευρώ 2% και πάνω από τις 40.000 ευρώ 3% ή 4%.
Από την επιβολή της εισφοράς αναμένεται να εξαιρεθούν οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι, ενώ ένα δεύτερο σενάριο που υπάρχει είναι να επιβληθεί από τα 12.000 ευρώ και πάνω.

2.Επιβολή τέλους ακινήτων με συντελεστές από 0,1% έως 0,2% στα ακίνητα με τιμή ζώνης που θα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ/τμ. Εναλλακτικά μπορεί το τέλος αυτό να αφορά σε 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για να μην «μπλεχτεί» το σύστημα.

Η επιβολή και η είσπραξή του θα γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

3.Μείωση του αφορολόγητου ορίου του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Το αφορολόγητο σήμερα ανέρχεται στις 400.000 ευρώ και θα διαμορφωθεί στα 100.000 ή 200.000 ευρώ, με το πρώτο νούμερο να θεωρείται αυτή τη στιγμή έως πιο πιθανό σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Στα σίγουρα μέτρα περιλαμβάνεται:

1. Η επιβολή έκτακτης εισφοράς για φέτος στους κατόχους ακινήτων μεγάλης αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
2. Η αύξηση των τεκμηρίων διαβίωσης για τις κατοικίες.
3. Η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης (καφετέριες, εστιατόρια, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, delivery κ. λπ.) από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 13% στον υψηλό 23% από την 1η Σεπτεμβρίου 2011.
4. Η αύξηση του κατώτατου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, που θα οδηγήσει σε αύξηση της λιανικής τιμής των φθηνών τσιγάρων από 2,40 ευρώ σε 3 ευρώ το πακέτο.
5. Η επιβολή ειδικού φόρου 1,5 ευρώ ανά gj (γιγατζάουλ) στο φυσικό αέριο.
6. Η μεσοσταθμική αύξηση 10% των τελών κυκλοφορίας που θα πληρώσουμε σήμερα για το 2012.
7. Η επιβολή έκτακτων εισφορών σε αυτοκίνητα, πισίνες και σκάφη αναψυχής.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative