Social Icons

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Χαριστική βολή στον οικογενειακό προϋπολογισμό


Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσουν τα νέα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών με την αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του οποίου αναμένεται να φτάσει το 1,15 ευρώ ανά λίτρο!!
Αυτό θα γίνει καθώς το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε τελικά να... «παγώσει» τη μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23%, όπως αρχικά προγραμματίζονταν αλλά να αντισταθμίσει την χασούρα που θα έχει με πλήρη εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Ωστόσο η κίνηση αυτή θα αποβεί και πάλι σε βάρος των νοικοκυριών, τα οποία υποτίθεται ότι σκοπεύει να προστατέψει με την κίνησή της αυτή η κυβέρνηση.

Μπορεί με τον τρόπο αυτό να επιθυμούν την πάταξη του λαθρεμπορίου και την εισροή σχεδόν 1.5 δις ευρώ επιπλέον στα κρατικά ταμεία, ωστόσο παράλληλα μπαίνει φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό, αφού η μηνιαία επιβάρυνση για κάθε σπίτι αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 ευρώ.
Το πετρέλαιο θέρμανσης από τα μέσα Οκτωβρίου δεν θα πωλείται πχ προς 0,65 ευρώ το λίτρο (που ήταν η περσινή τιμή) αλλά σε σχεδόν διπλάσια τιμή, κοντά στα 1,30 ευρώ.
Την πληροφορία ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να παγώσει το ΦΠΑ αλλά και να εξισώσει το πετρέλαιο θέρμανσης με αυτό της κίνησης δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε διέψευσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Όπως πάντως διευκρινίζουν πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, εφόσον προχωρήσουν σε αυτή τη λύση και προκειμένου να προλάβουν τις αντιδράσεις, τα νοικοκυριά με κατώτερα εισοδήματα θα επιδοτούνται ή θα έχουν με κάποιον τρόπο επιστροφή από αυτό το νέο χαράτσι που θα πληρώνουν, χωρίς όμως να έχουν όμως ακόμα βρει τον τρόπο που θα γίνεται αυτό.

24GR



Άραγε αυτοί που προτείνουν όλα αυτά τα μέτρα εναντίον του λαού και ιδιαιτέρως, εναντίον των χαμηλόμισθων/χαμηλοσυνταξιούχων, τι μισθό παίρνουν κάθε μήνα;

1 σχόλιο :

  1. Έχουν τρελαθεί τελείως οι πασοκοι αδέρφια ,εφοδιαστείτε τώρα που είναι καλοκαίρι κουβέρτες γιατί τον χειμώνα με το πετρέλαιο θέρμανσης στα ύψη θα υπάρχει έλλειψη .
    Μαυρίστε τους στις εκλογές γιατί άμα κάνετε την βλακεία να τους ψηφίσετε θα πούνε ότι ο λαός εγκρίνει τα οικονομικά μέτρα που μας παίρνουν τα μέτρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το STILIDA NEWS δεν υιοθετεί καθ' οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή.
Δεν πρόκειται να λογοκρίνεται κανένα σχόλιο που θα περιλαμβάνει καλοπροαίρετη κριτική ή θα διορθώνει κάποιο δικό μας σφάλμα.Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται.
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

Για τους αναγνώστες

Τα αναγραφόμενα από τους αναγνώστες δεν εκφράζουν τις απόψεις του διαχειριστή του STILIDA NEWS και φέρουν οι ίδιοι την ευθύνη των όσων γράφουν. Τα συκοφαντικά, υβριστικά, απειλητικά, εκβιαστικά, ρατσιστικά ή κοινωνικού αποκλεισμού μηνύματα θα διαγράφονται. Σε περίπτωση που μας διαφύγει κάποιο από τα μηνύματα αυτά παρακαλούμε τον ή τους θιγόμενους να μας ενημερώσουν στη διεύθυνση gkordis@gmail.com για να διαγραφεί.

ΚΥΡΙΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ

Η αναδημοσίευση δε ενός άρθρου δεν συνεπάγεται και την υιοθέτηση του περιεχομένου του από το "STILIDA NEWS"






Ο διαχειριστής

Ακολουθήστε μας στο Facebook
Powered by: Internetsmash
 
 
Google Analytics Alternative